10 tapaa, kun NSA vakoilee sinua vuonna 2020


10 tapaa, kun NSA vakoilee sinua vuonna 2020

Onko sinulla koskaan ollut tunne, että sinua seurataan? Onko se koskaan käynyt mielessäsi, että joku saattaa jatkuvasti seurata digitaalisia jalanjälkesi häiritäksesi yksityisyyttäsi? On kulunut kuusi vuotta siitä, kun pahamaineinen ilmiantaja, Edward Snowden, vuoitti kansallisen turvallisuusviraston (NSA) luokitellut tiedostot maailmalle. Silloin maailma sai tietää, kuinka setä Sam aina katselee.

Tietenkin, maailma tietää tapahtumasta, vietetään kuitenkin unohdettujen muisto. Edward Snowden puhalsi pillin NSA: lle 5. kesäkuuta 2013. Snowdenin vuotaneet asiakirjat paljastivat, että NSA ei vakoittanut vain Yhdysvaltain kansalaisia, vaan on kerännyt henkilötietoja henkilöistä ympäri maailmaa. Snowdenin ilmoitukset ottivat maailman myrskynä, kun netizens yhdistyivät kysyäkseen tätä kysymystä:

on nsa vakoilemassa minua kuvakuva

Miksi NSA vakoilee minua?

Huolimatta alun perin ilmoituksista aiheutuvista vaikutuksista on järkyttävää nähdä, että varoitukset tulivat yhden korvan kautta ja menivät toisen ulkopuolelle. Ajan myötä ihmiset unohtivat, kuinka heidän yksityisyyttään loukattiin kansallisen edun nimissä. Ei ole väliä, arvostamme silti Snowdenin uhria ja sitä, mitä hän teki meille. Muista siis, miten NSA on vakoittanut sinua!

XKeyScore tai XKS

XKS on kansallisen turvallisuusviraston kehittämä salainen ohjelma etsimään ja analysoimaan maailmanlaajuista tietoa Internetistä. XKS on hienostunut ohjelma, joka antaa NSA: lle pääsyn seuraamaan Internetiä. Ohjelman avulla NSA voi lukea sähköpostiasi, käyttää hakulausekkeitasi, selaushistoriaasi ja jaettuja dokumentteja. Ohjelma antaa NSA: lle käytännöllisen pääsyn laitteeseesi – mahdollistaen kaiken valvonnan. Lisäksi NSA voi seurata laitettasi missä tahansa. Lyhyesti sanottuna heillä on pääsy kaikkeen ja kaikkeen.

Räätälöidyt käyttötoimet

Vuonna 1997 NSA perusti eliitin hakkerointiosaston nimeltä Tailored Access Operations, joka tunnetaan myös nimellä TAO. TAO on NSA: n erikoistunut tietoverkkojen tiedustelupalvelun yksikkö, joka noudattaa tätä mottoa: “Sinun tietosi ovat tietosi, laitteistomme ovat laitteitamme – milloin tahansa, missä tahansa, millä tahansa laillisella tavalla”. Räätälöidyt käyttöoperaatiot hyödyntävät laitteiden turvallisuuden porsaanreikiä keräämään tietoja käyttäjästä tai käyttämään laitetta valvontatyökaluna. Siitä huolimatta, laitteet, joilla on vähän tai ei lainkaan turvaa, ovat kaukana TAO: n ulottuvilta.

TAO kykenee riistämään laitteesi turvallisuuden loukkaamisen haittaohjelmien avulla. Ne voivat reitittää kohdennettua liikennettä oikeiden verkkosivustojen väärennettyihin versioihin lokien ja käyttäjien toiminnan seuraamiseksi. TAO työskentelee myös yhteistyössä teknologiayritysten kanssa luomalla takaovia reitittimiin – hyödyntämällä laitteita paitsi käytännössä myös fyysisesti.

Tietojen kerääminen sosiaalisesta mediasta ja telekommunikaatio-jätteistä

PRISM-ohjelman velvoitteiden mukaisesti NSA oli pyytänyt tietoja sosiaalisesta mediasta ja teleyrityksistä. NSA voi kysyä näiltä yrityksiltä tietoja, kuten valokuvia, videoita, sähköposteja ja selaushistoriaa. Sen suurimpien teknologiayritysten sanotaan olevan Google, Facebook, Microsoft, Yahoo ja Apple.

Viiden silmän älykkyysliitto

NSA: n perustamista tuki ajatus kansallisesta turvallisuudesta. NSA perustettiin keräämään tietoja ulkomaisista maista ja kansalaisista, ei Yhdysvaltojen kansalaisista. Allianssin piti auttaa organisaatiota kestämään ja torjumaan kaikkia kansallisen turvallisuuden vastaisia ​​toimia. Lyhyesti sanottuna, NSA: lla ei ollut valtuuksia kerätä tietoja amerikkalaisista. Vaikka kysymys on, tekivätkö he niin? Joo!

Hyödyntämällä laillisia porsaanreikiä, NSA ei vain kerää tietoja Yhdysvaltojen kansalaisista, vaan myös jakaa tietoja liittolaistensa kanssa, nimeltään Five Eyes Intelligence Alliance. Allianssiin kuuluu viisi maata: Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kanada, Uusi-Seelanti ja Australia. Suhde on kuitenkin molemminpuolinen, koska muiden maiden tiedustelu on jaettu myös Yhdysvaltojen kanssa.

Minne ikinä menet, NSA seuraa

Et ole yksin! NSA seuraa, riippumatta minne menet. NSA voi seurata sijaintiasi matkapuhelinoperaattorisi, lähellä olevien langattomien verkkojen (tietysti tietoturvallisille alttiit) ja GPS: n kautta. Washington Postin mukaan NSA kerää noin 5 miljardia tietuetta päivässä. Seuraamalla matkustuskuviota NSA voi seurata suosikkikohteitasi. Kuka tietää, he saattavat olla tietoisia salaisesta piilosi puutalossa. Lisäksi näiden tietojen avulla NSA voi paikantaa kohdennettujen henkilöiden kumppanit – tekemällä heistä myös kiinnostavia henkilöitä.

Joku katselee

NSA pääsee helposti kannettavan tietokoneesi, älypuhelimen ja jopa verkkokameroiden kameraan yksinkertaisella haittaohjelmahyökkäyksellä. Hyökkäys on niin hieno, että et edes huomaa, että laitteesi on vaarannettu. Sillä ei ole vaikutusta laitteen suorituskykyyn, sen päätarkoitus on kerätä tietoja. Lisäksi mikrofonejasi voidaan käyttää myös keskustelujen tallentamiseen ja lähettämiseen ilman suostumustasi.

Jopa sammutetut laitteet voidaan kytkeä päälle, et koskaan huomaa. Oletko koskaan miettinyt, miksi sinua pommitetaan joidenkin mainosten kanssa, joista olet juuri keskustellut ystäväsi kanssa? Mainoksista puhuttaessa on syytä, että Mark Zuckerberg pitää kameraansa ja mikrofonia koko ajan. Ja syy on, hän tietää!

NSA ylittää sen tarkistusluettelosta

Snowdenin vuotanut tieto paljasti, että NSA vakoilee myös ostoksesi. Yhteistyössä Visa-kaltaisten luottokortti jättiläisten kanssa NSA voi käyttää ostolokkejasi ja seurata ostokäyttäytymistäsi. Lisäksi NSA oli myös muodostanut liiton maailmanlaajuisen pankkienvälisen rahoitusviestinnän yhdistyksen kanssa, joka tunnetaan myös nimellä SWIFT.

NSA on saanut tietoja SWIFTin tietokannasta, joka sisältää luottokortilla tehdyistä ostoista ja muista rahoitustapahtumista tehdyt tiedot. Tällaisten tietojen keräämisen tarkoituksena oli seurata terroristijärjestöjen ostoja, mutta meidän on vaikea uskoa, että päivittäistavaroita ostavien kansalaisten tiedot auttavat tässä suhteessa..

Takaovien rakentaminen – NSA: n suosikki läpimenoaika

Me kaikki tiedämme kuuluisasta FBI-Apple -tapauksesta jo vuonna 2016. Se oli tuolloin, kun Apple hylkäsi FBI: n pyynnön saada tietoja San Bernardino-ammattilaisten rikospaikalta takavarikoidusta iPhonesta. Applen vastaukseen liittyi vastaus, johon Cook vastasi:"Kukaan ei haluaisi rakennettua pääavainta, joka kääntäisi satoja miljoonia lukkoja, vaikka kyseinen avain olisi eniten luottavan henkilön hallussa … avain voitaisiin varastaa".

Se on selvästi kolikon toinen puoli. Snowdenin paljastamien tietojen mukaan NSA käyttää yli 200 miljoonaa dollaria vuodessa laitteiden tietoturvan haavoittuvuuteen. Tällainen mammutti määrä käytetään yhteistyöhön tekniikka jättiläisten kanssa – takaovien luomiseksi valvonnalle.

Toinen häiriötilaisuus, joka herätti valokeilaan, oli NSA-RSA-yhteistyö, jossa National Security Agency maksoi RSA: lle 10 miljoonaa dollaria takaoven luomiseksi ja vaarannettujen salausvälineiden levittämiseksi. RSA on vuosien varrella väittänyt, että heidän suhteensa NSA: hon ovat muuttuneet, mutta uskomme vahvasti tähän ajatukseen: kerran varas, aina varas.

Tietenkin nämä ovat muutama tunnettu tapaus. Tällaista yhteistyötä on oltava satoja, joista emme ole tietoisia. Liittoumat, jotka ovat edelleen toiminnassa ja vakoilevat meitä yhdessä NSA: n kanssa varjoista.

Lähetä tiedot

NSA voi käyttää tekstiviesteihisi lähetettyjä tai vastaanotettuja tietoja. NSA ei vain kerää tietoja viestien sisällöstä, vaan myös metatiedot, joiden avulla ne voivat käyttää laitteesi tapahtumalokkeja, yhteystietoja ja nykyistä sijaintiasi.

Joku on puhelimessa

NSA oli kerännyt tietoja myös puhelinkeskusteluista. Nämä tiedot eivät kuitenkaan rajoittuneet vain metatietoihin. Vuonna 2009 NSA käynnisti Mystic-nimisen salaisen ohjelman, kuten Snowdenin ilmoituksissa NSA antoi NSA: lle mahdollisuuden tallentaa metatietojen lisäksi myös puhelinkeskustelujen sisältöä. Vuonna 2011 ohjelma saavutti huippunsa, kun ilmoitettiin, että Mystic oli antanut NSA: lle mahdollisuuden tallentaa maan puhelinliikenteen sisältö ja metatiedot koko kuukauden ajan.

Kaikelle on olemassa ratkaisu

Yhteisen digitaalisen tilan jakaminen on velvollisuutemmemme kouluttaa muille verkostomiehillemme menetelmiä, joiden avulla NSA on vakoittanut heitä, ja tarjota heille myös ratkaisuja. Perusteellisen tutkimuksen avulla tiimimme on keksinyt tapoja, joilla voit viedä tietoturvasi seuraavalle tasolle – tekemällä laitteistasi haavoittumattomia hakkerointiyrityksiin. Lisäksi olemme vahvoja yksityisyyden ja nimettömyyden edistäjiä ja olemme laatineet ohjeita, joiden avulla voit suojata itsesi online-valvonnalta ja estää NSA: ta rikkomasta yksityisyyttäsi..

Internet-tietosuoja – älä sano online-valvonnalle

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me