Seguretat hotspot


Seguretat hotspot

Els punts d’hots estan disponibles en llocs públics com aeroports, hospitals, cafeteries, centres turístics, biblioteques, etc. I connectar amb ells pot ser convenient la majoria de vegades, però també poden resultar desagradables quan es tracta d’amenaces de seguretat hotspot.

img

Salta a …

Què és un Hotspot?

Els punts hots són punts d’accés generalment habilitats per un dispositiu per connectar altres dispositius i donar-los accés a Internet. Accedint a un hotspot, podeu connectar el vostre portàtil, telèfon intel·ligent o qualsevol altre dispositiu amb connectivitat sense fils a Internet.

Els hotspots poden estar oberts, protegits amb contrasenya, gratuïts o de pagament. Tanmateix, la connexió a un hotspot públic obert no sempre és una decisió encertada, ja que acompanyen certes amenaces de seguretat. Per tant, no recomanem als nostres lectors que es connectin a qualsevol punt públic obert sense prendre algunes precaucions necessàries.

Quina diferència hi ha entre WiFi i Mobile Hotspot?

Abans de parlar de les preocupacions de seguretat hotspot i les mesures que es poden prendre per evitar-les. Explorem els tipus de tecnologia d’hotspot.

Hotspot mòbil

Aquest tipus d’hotspot fa referència als punts d’accés a Internet que es podrien crear mitjançant dispositius mòbils i que es poden transportar d’un lloc a un altre. Els punts hotspot mòbils es poden classificar en dues categories: hotspots personals i hotspots portàtils.

Hotspot personal

Amb l’avanç de la tecnologia, cada dispositiu mòbil s’ha convertit en un host hotspot. Al principi, els dispositius hotspot només es podien localitzar en llocs públics. Ara, cada individu porta un dispositiu que es pot convertir en un punt d’accés hotspot. Sovint es coneix com a hotspot personal.

Mitjançant el vostre telèfon intel·ligent (Android o iOS), tauleta o iPad, podeu compartir la vostra connexió a Internet amb altres dispositius dels voltants creant un hotspot. – Permetre que altres dispositius es connectin mitjançant xarxa Wi-Fi. Aquest hotspot també es pot protegir amb contrasenya, limitant-lo a qualsevol accés no desitjat.

Pel que fa a la seguretat hotspot, els punts hotspot personals inclouen la seguretat del nivell 2. Tot i que es creen aquests punts hots en dispositius personals, el dispositiu amfitrió podria estar infectat amb programari maliciós. Això pot comprometre la seguretat de la xarxa d’hotspot i posar en risc els dispositius connectats.

Hotspot portàtil

Com hem comentat anteriorment, els avenços tecnològics han permès que els telèfons intel·ligents es converteixin en host hotspot; Tanmateix, hi ha un límit al qual els telèfons intel·ligents es poden utilitzar com a hotspots.

En primer lloc, per convertir-vos en un punt d’accés hotspot, heu de saber si la vostra xarxa mòbil permet la connexió de lletres, permetent al vostre dispositiu compartir la seva xarxa de dades.

En segon lloc, compartir les dades amb diversos dispositius connectats al telèfon intel·ligent pot drenar la bateria ràpidament. En tercer lloc, és millor estar segur que ho sento; no s’ha de permetre que altres persones puguin compartir dades amb un dispositiu personal.

Per solucionar les discrepàncies anteriors, tenim una solució anomenada dispositius portàtils hotspot. Es tracta de mini dispositius que serveixen d’hotspot on-the-go, que ofereixen una àmplia gamma de plans de dades. També doblen com a hotspot dedicat a diversos dispositius. AT&T Velocity, Verizon Jetpack, Karma Go i MCD-4800 són un dels pocs exemples d’hotspots portàtils.

Els punts hotspot portàtils es poden classificar com a nivell 1 en termes de seguretat hotspot. En sospitar que la seguretat de la xarxa es veu compromesa, l’usuari pot optar per restablir contrasenya o bé fer servir el dispositiu de restabliment dur mitjançant un restabliment dur.

Com que es tracta d’aparells hotspot dedicats amb el suport dels gegants de les telecomunicacions, les probabilitats que un pirata informàtic penetri a la seva seguretat siguin molt reduïdes. Per tant, si sou un viatger freqüent i un entusiasta de la seguretat, un dispositiu hotspot mòbil és imprescindible.

WiFi hotspot

En contraposició als punts hotspot mòbils que utilitzen dades mòbils per permetre l’intercanvi de dades, els punts hotspot WiFi permeten als usuaris accedir a Internet mitjançant la tecnologia Wi-Fi. Si feu servir un encaminador que es connecta a un ISP, un punt d’accés Wi-Fi no pot ser mòbil. Un punt d’accés Wi-Fi pot estar obert o tancat segons les preferències de l’amfitrió.

WiFi pública oberta

Un encaminador WiFi connectat amb un ISP que ha desactivat intencionadament o involuntàriament els seus requisits d’autenticació es podria anomenar Wi-Fi públic obert. Qualsevol dispositiu que estigui dins del rang d’aquest enrutador pot compartir l’accés a Internet sense cap limitació. L’amfitrió d’una xarxa de WiFi pública oberta sovint no té control sobre l’assignació d’amplada de banda ni sobre el seu ús. Els hotspot WiFi oberts públics solen ser gratuïts, però, arriscats per connectar-se.

En termes de seguretat hotspot, les xarxes Wi-Fi públiques obertes són menys segures en comparació amb altres substituts. La manca d’autorització en el moment d’establir la connexió és el que fa que aquestes xarxes siguin menys segures. Qualsevol persona es pot connectar a la xarxa i infectar la seva seguretat. Com que els cucs poden infectar dispositius mitjançant nodes, la seguretat de qualsevol dispositiu connectat a la xarxa es veu compromesa.

A més, els dispositius que opten per connectar-se a una xarxa Wi-Fi pública oberta són més susceptibles de connectar-se a una xarxa falsa. Hi ha diverses maneres en què els hackers poden explotar la seguretat d’aquestes xarxes d’hotspot. Per tant, no recomanem connectar-vos a aquestes xarxes.

WiFi públic tancat

A diferència del hotspot WiFi públic obert, els hotspot públics tancats solen implicar una mica de gestió i control. Els hotspots públics tancats tenen habilitat l’accés d’autorització. Per tant, només els usuaris amb credencials o privilegis poden accedir a la xarxa. Els amfitrions d’hotspot de WiFi públic tancat solen gestionar l’assignació d’amplada de banda, l’ús, la càrrega i la descàrrega del límit o usuaris juntament amb el control d’accés, permetent només dispositius externs específics a Internet. Aquests punts d’accés se solen pagar, però, de vegades, de franc.

En comparació amb els hotspot wifi públics oberts, els hotspot Wi-Fi públics tancats són més segurs pel que fa a seguretat hotspot. Aquestes xarxes s’administren estretament i requereixen autenticació en el moment de la connexió. És probable que aquests punts calents estiguin protegits dels atacs intermig dels homes. A més, a causa de l’autenticació, les possibilitats que un usuari es connecti a una xarxa falsa siguin bastant escasses.

Què són les xarxes Hotspot 2.0 (HS 2.0)?

Desenvolupat per protocols 802.11u, hotspot 2.0 permet el roaming, permet accedir a una velocitat de banda ampla més gran i facilita el servei a la carta. Els protocols 802.11u permeten que un dispositiu es connecti automàticament a la xarxa més propera als voltants quan es trobi en un rang. Des del procés de detecció de la xarxa fins al registre i la sol·licitud d’accés, tot està automatitzat a l’hotspot 2.0. Això minimitza la molèstia de connectar-se manualment a una xarxa cada vegada.

Les credencials que s’utilitzen per a l’autenticació s’utilitzen per a tots els punts hotspots, permetent als usuaris connectar-se a l’instant. A més, els protocols milloren la seguretat del dispositiu connectat. Els sistemes operatius líders com iOS, Android, macOS i Windows 10 són compatibles amb hotspot 2.0. Tot el que heu de fer és anar a la configuració de WiFi i activar l’hotspot 2.0. Normalment, els punts hots 2.0 estan disponibles en llocs com aeroports, hotels, resorts i cafeteries.

Sempre que visiti els llocs públics esmentats, l’hotspot 2.0 detectarà automàticament la xarxa real i connectarà el vostre dispositiu a aquesta. No cal que connecteu el dispositiu manualment ni repeteixi el procés d’autenticació si cal. A més, si utilitzeu el servei d’un proveïdor d’internet determinat i el vostre ISP us ofereix accés il·limitat als seus punts d’hots públics. Hotspot 2.0 permetria que el vostre dispositiu es connectés automàticament a l’hotspot públic del vostre ISP quan hi arribeu.

Quines són les principals amenaces per a la seguretat hotspot?

La connexió a un hotspot Wi-Fi obert mai és segura sense les precaucions necessàries. Tot i que hi ha moltes amenaces de seguretat, explorem-ne algunes significatives.

Xarxes falses: AP Rogue

Com diu el propi nom, les xarxes falses, també conegudes com a bessons hotspots malvats, són punts d’accés maleducats que poden infectar el dispositiu un cop connectat. Aquesta xarxa pot infectar qualsevol dispositiu que tingui una capacitat de connexió, ja sigui un telèfon intel·ligent o un ordinador portàtil. Copiant el mateix nom juntament amb les credencials de seguretat similars, aquests punts hotspot falsos es creen per introduir-se als dispositius objectius quan es connecten.

Un altre truc que fan els pirates informàtics per augmentar la possibilitat que un dispositiu es pugui connectar a una xarxa falsa, en lloc de l’original, és fer que la xarxa falsa estigui disponible a la proximitat del dispositiu. Per defecte, el dispositiu capta el senyal més fort o el que està més a prop físicament i es connecta a la xarxa falsa.

A més, els pirates informàtics també poden treure la xarxa original de l’equació amb un simple atac de denegació de servei, no deixant els dispositius insegurs que no hi ha més remei que connectar-se a una xarxa falsa i malintencionada..

WiFi Pinya

Wi-Fi Pineapple mai no es va utilitzar per explotar dispositius. L’objectiu principal de la creació del dispositiu era analitzar les vulnerabilitats del sistema de prova i esbrinar llacunes a la seguretat de la xarxa o l’hotspot. Va ser utilitzat principalment per hackers ètics per executar proves de penetració de la xarxa.

Aquestes proves de penetració eren ètiques ja que el propietari del sistema era conscient i havia donat el seu consentiment per a elles. En definitiva, es va autoritzar l’accés. El mètode va guanyar popularitat perquè va minimitzar les complexitats per realitzar proves de penetració de la xarxa que van requerir programari i sistema operatiu especialitzats. No obstant això, l’ús d’aquest mètode no es limita només a la pirateria ètica.

Si us heu oblidat de desactivar la connexió WiFi al dispositiu, la pinya interceptarà el senyal del vostre dispositiu, connectant-lo a l’instant a un punt d’entrada del punt de sol. A continuació, inicia un atac de mà al mig (explicat més endavant) mitjançant l’explotació del SSID de xarxa reconegut pel vostre dispositiu. Tot i que la connexió wifi a Pineapple està connectada a la xarxa, la connexió a Internet no es desorganitza. Malgrat que la seguretat de la xarxa sigui sabotejada, l’usuari no té ni idea del que està passant.

Home en atac mig

Com el seu nom indica clarament, l’atac home-al-mig es refereix a una intercepció de xarxa no autoritzada. Es produeix quan un pirata informàtic ha interceptat amb èxit el senyal de xarxa i ara té accés a la informació que compartiu o rebeu. Penseu en això com algú que està escoltant tot el que esteu dient. El que parles, escolta. El que escriu, llegeix. Aquests atacs se solen avalar per motius d’accés no autoritzat a la informació i el robatori d’identitat. El pirata informàtic ara té accés als vostres missatges, correus electrònics i informació que envieu per internet.

El pirata informàtic també tindrà accés a la informació de la targeta de crèdit i a les dades bancàries si teniu intenció de fer compres en línia mentre la vostra connexió estigui compromesa. A més, fins i tot poden accedir a la informació que heu desat durant les transaccions anteriors. Tot i que els llocs web que visiteu són Hyper Text Transfer Protocol Secure, el pirata informàtic pot obtenir ràpidament el xifratge dirigint-vos a la versió falsa d’un lloc real o bé utilitza un parell de trucs per eliminar el xifrat HTTPS del tot..

Cookie "Sidejacking"

Una altra forma d’atac a un home en el centre és també una forma d’atac a les galetes i també es coneix com el segrest de sessions. Durant aquest intent de pirateria, el pirata informàtic accedeix als comptes en línia de la víctima. Sempre que inicieu la sessió al vostre compte, ja sigui un compte de xarxes socials, banca en línia o qualsevol lloc web que requereixi credencials d’inici de sessió, el sistema identifica les vostres credencials i el servidor concedeix accés al que vau sol·licitar..

Una cosa anomenada cookie de sessió facilita aquest procés. Aquesta cookie s’emmagatzema al vostre dispositiu sempre que teniu la sessió iniciada. En el moment en què tanqueu la sessió, el servidor anul·la el testimoni de sessió, que requereix que torneu a introduir les credencials la propera vegada que inicieu la sessió. La connexió lateral de la galeta fa referència a la situació en què un pirata informàtic li roba el testimoni de la sessió i l’utilitza per concedir-se accés no autoritzat als vostres comptes.

Worms – Hotspot

Un cuc és un programa informàtic maliciós que infecta xarxes vulnerables per difondre’s als dispositius connectats. L’objectiu principal d’aquest programa maliciós és replicar; així, quan infecta un dispositiu, comença a difondre’s. Normalment es dirigeix ​​a dispositius amb vulnerabilitats o llacunes de seguretat i es pot estendre a través de nodes.

Per tant, és segur suposar que els cucs poden infectar que un dispositiu està connectat a un punt de lloc compromès. Worms no només redueix el rendiment del dispositiu, sinó que també els fa susceptibles als intents de pirateria.

Com assegurar qualsevol lloc Internet d’Hotspot

És millor estar segur que ho sento. Amb una investigació exhaustiva i amb molt d’esforç, hem recopilat una llista de maneres d’assegurar qualsevol punt hotspot ja que els següents consells serveixen d’avantguarda per a la seguretat del dispositiu..

Tria sàviament

Hi ha vegades que haureu notat diferents xarxes d’hotspot en una proximitat amb noms similars. Quan un d’ells seria genuí, d’altres no. La majoria de vegades la gent no pregunta i es connecta de seguida a l’hotspot amb el senyal més fort. Com heu comentat abans, els pirates informàtics us podrien enganyar, augmentant els senyals de la xarxa. No caureu en aquesta trampa. Informeu-vos-en, trieu-ne de forma sàvia i connecteu-vos al punt correcte.

Xarxa segura > Xarxa oberta

Sempre és millor i encertat connectar-se a una xarxa segura més aviat en un punt d’accés obert. Aquestes xarxes segures tenen icones de bloqueig al seu davant, cosa que requereix que introduïu les credencials per accedir a Internet. Si esteu a una cafeteria, un hotel, un hospital o un complex, podeu demanar les credencials a la recepció. Durant un intent de connexió, aquests punts hots podrien consultar immediatament les credencials o dirigir-vos a un lloc web on podeu introduir els detalls proporcionats per iniciar la sessió a la xarxa segura..

No activeu la connexió automàtica dels vostres dispositius

No és convenient deixar que el dispositiu es connecti automàticament a qualsevol punt d’hotspot públic disponible. Podeu activar el vostre dispositiu per demanar-vos abans de connectar-vos a una xarxa oberta. Els dispositius que es connecten automàticament als senyals més forts dels voltants poden ser víctimes fàcilment de xarxes falses i intent de pirateria. Per tant, us recomanem que desactiveu aquesta funció al dispositiu.

Porta el teu propi hotspot

Aquest consell s’aplica a un grup més aviat a un individu. Si sou un grup d’amics, companys o companys de classe: busqueu un punt d’obertura obert en un espai públic, us recomanem que en feu un. La tecnologia moderna ha permès als dispositius actuar com a hotspots i compartir l’amplada de banda.

A més, podeu transportar punts d’hots portàtils i convertir-vos en una xarxa compartida segura. Aquest mètode pot tenir els seus defectes, com ara l’ús de la velocitat limitada o l’ample de banda, però, és definitivament el més segur d’ells tots.

Subscripcions a pagaments a l’hotspot

Hi ha molts serveis que ofereixen accés a la seva àmplia xarxa d’hotspots a canvi d’una petita quantitat anomenada tarifes de subscripció. Es tracta de xarxes d’hotspot de pagament que potser no són tan satisfactòries per connectar-se com les que ofereixen accés de forma gratuïta però són més segures. I ja que es paguen, podeu esperar més velocitat i amplada de banda en comparació amb un hotspot gratuït.

Xifra les teves dades amb una VPN

Una VPN funciona com a avantguarda contra els hotspots i els pirates informàtics compromesos. Una VPN us ofereix xifratge de punta a extrem, de manera que la vostra informació és invulnerable a un accés no autoritzat. Crea un túnel virtual entre el vostre dispositiu i l’hotspot, les dades que viatgen per aquest túnel es xifren i així s’assegura, fins i tot si la connexió està compromesa.

No introduïu informació personal

Si esteu connectats a un hotspot públic obert, absteneu-vos de realitzar transaccions financeres, accedint a comptes de xarxes socials, obrint correus electrònics o accedir a qualsevol altra forma d’informació personal. Tot i que el vostre dispositiu està segur, no vol dir que la xarxa d’hotspot estigui protegida. La xarxa a la qual havíeu accedit a través del dispositiu es pot veure compromesa i és que podríeu compartir informació crítica als ulls no desitjats.

No lliureu les vostres contrasenyes

Mentre s’accedeix a un hotspot públic obert s’absté d’utilitzar llocs web que requereixen que inicieu la sessió o utilitzeu qualsevol tipus de credencials com ara contrasenyes.

Desactiva la possibilitat de compartir

No deixeu l’ús compartit al dispositiu. Si no teniu la vostra opció compartida desactivada i, per casualitat, esteu connectat a una xarxa falsa, esteu donant accés als pirates informatius a informació crítica sobre un plat d’argent. Per tant, us recomanem que desactiveu la funció de compartir al vostre dispositiu.

Visiteu llocs web amb protocols HTTPS i SSL

Quan esteu connectats a un hotspot Wi-Fi, us recomanem que visiteu llocs web mitjançant HTTPS i SSL. Quan visiteu qualsevol lloc, hi ha un flux d’informació entre el dispositiu i el servidor. Els protocols HTTPS i SSL xifren les dades enviades i rebudes pel vostre dispositiu. Així, encara que els pirates informàtics puguin interceptar la connexió, no podran donar sentit a la informació xifrada i les vostres dades estarien segures.

Porteu un hotspot portàtil

Com hem comentat anteriorment, hi ha molts tipus de dispositius hotspot portàtils disponibles. La majoria dels principals operadors han presentat un dispositiu hotspot mòbil propi. Per tant, si no us interessa gastar-vos uns quants dòlars, us recomanem que porteu el vostre hotspot portàtil personal ja que és l’opció més segura.

Mantingueu el dispositiu actualitzat

L’actualització de dispositius i sistemes operatius pot ser tediosa però necessària. Els pedaços d’última aplicació o les actualitzacions del sistema operatiu solen arreglar les llacunes de seguretat i les falles de seguretat que mai sabíeu que existien al dispositiu. Aquestes llacunes fan que el dispositiu sigui susceptible i tingui més intent propens de pirateria. Per tant, recomanem mantenir el vostre dispositiu actualitzat.

No desactiveu el tallafoc

Activar el tallafoc és la nostra opció menys preferida en comparació amb una VPN, però segur que afegeix algun valor a la seguretat del vostre dispositiu. Permetent o prohibir programes no desitjats, podeu controlar les aplicacions i els llocs web d’accés al dispositiu mitjançant un tallafoc.

Preguntes freqüents

Es pot rastrejar l’Hotspot mòbil?

Els punts hotspot mòbils poden ser hotspots personals són hotspots portàtils. Els hotspots personals són creats i allotjats per ells mateixos, mentre que, els hotspots portàtils engloben dispositius portadors. Un hotspot personal, creat per l’usuari al seu dispositiu intel·ligent, és traçable si la seguretat del dispositiu que allotja la xarxa ja està compromesa.

La seguretat hotspot del dispositiu amfitrió també pot incomplir els hackers si ofereix accés obert. Habilitar la protecció de contrasenya en un lloc personal és una excel·lent manera d’evitar aquesta debacle i garantir la seguretat hotspot.

D’altra banda, els hotspots portàtils són dispositius portadors que permeten accedir a punts hotspots personals de manera continuada. La seguretat hotspot d’aquests dispositius és constant en comparació amb els hotspot mòbils, ja que els dispositius portàtils hotspot són administrats per gegants de telecomunicacions.

La traçabilitat d’aquests dispositius és gairebé impossible a menys que algú hagi creat físicament una porta del darrere en el propi dispositiu o s’hagi infiltrat en la seguretat de l’hotspot mitjançant la pinya Wi-Fi..

El meu proveïdor d’Internet pot veure què faig??

A menys que hagueu compartit la vostra pantalla amb el vostre ISP o els hagueu donat accés al vostre sistema, el vostre proveïdor de serveis d’Internet no pot veure el que feu. No obstant això, gairebé tots els proveïdors de serveis d’internet mantenen els registres dels seus usuaris. És possible que tècnicament no vegin el que feu, però saben les vostres accions i activitats en línia.

Una possible solució per garantir la vostra privadesa en línia és una VPN. Una VPN us permet emmascarar la vostra IP i ocultar la vostra identitat en línia. A diferència del proveïdor de serveis d’internet que emmagatzema registres de totes les vostres activitats en línia, una VPN conserva una fracció d’estadístiques d’ús anònimes. A més, una VPN dirigeix ​​el trànsit a través de diferents servidors, cosa que dificulta als proveïdors d’Internet el seguiment de l’activitat en línia.

A continuació, es mostren algunes guies més sobre xarxes WiFi:

 • WiFi VPN
 • Seguretat WiFi a casa
 • Seguretat WiFi pública
 • Amenaces WiFi
 • Protocols de seguretat WiFi
 • WiFi hotspot gratuït
 • Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me