Què és WebRTC? Com funciona i què serveix?


Què és WebRTC? Com funciona i què serveix??

Quant temps portem utilitzant Internet? Durant una dècada o dues? De fet, és possible que alguns l’haguessin utilitzat fins i tot abans.

Naveguem per Internet per fer negocis, realitzar transaccions en línia, utilitzar xarxes socials, veure transmissions en directe, etc. A banda d’això, també utilitzem Internet per a xats d’àudio i vídeo en temps real mitjançant serveis com Skype, WhatsApp i altres..

Independentment del temps que portem utilitzant aquestes tecnologies, mai no triguem ni un moment a comprendre per què la tecnologia és necessària o com funciona, tret que ens trobem amb un problema que ens obligui a cavar en profunditat i a conèixer-ne més..

img

Tan, què és WebRTC? De fet, és realment una d’aquestes preguntes (o problemes) que solen tenir problemes amb els internautes, especialment quan es tracta d’usuaris VPN.

Continua llegint per conèixer de què es tracta la tecnologia, com funciona realment i quins aspectes tenen els usuaris VPN que han de tenir coneixement.

Què és WebRTC?

WebRTC és Web per a comunicacions en temps real. Com el seu nom indica, es tracta d’una tecnologia que permet la comunicació entre pares entre pares entre navegadors o dispositius. La comunicació pot ser de qualsevol forma, és a dir, d’intercanvi de dades o de conversa de text i vídeo en temps real.

Un aspecte important que fa que la tecnologia sigui popular és la seva característica d’autogovern. Dit d’una altra manera, no requereix plug-in, extensions o complements afegits per connectar dos parells i permetre la comunicació en temps real. De fet, no cal descarregar WebRTC. El que només necessita és HTML5, JavaScript o una API per funcionar al navegador.

En paraules senzilles, WebRTC permet a les aplicacions web executar funcions com:

  • Intercanvi d’arxius
  • Videoconferència
  • Compartir pantalla
  • Difusió, etc.

Com va començar el WebRTC?

WebRTC va començar com un projecte de codi obert el 2011 per Google, i des d’aleshores la tecnologia ha evolucionat de manera important.

Com que WebRTC és un projecte de codi obert, és completament gratuït d’utilitzar i desenvolupadors de tot el món utilitzen l’API WebRTC per crear aplicacions web diferents. De fet, els navegadors gratuïts més populars com Chrome i Firefox tenen tecnologia WebRTC integrada.

Ara, WebRTC es considera un mitjà de comunicació en temps real estàndard per part de l’Ingenyer Task Force (IETF) i del World Wide Web Consortium (W3C).

El que fa de WebRTC una tecnologia popular?

Abans de l’arribada de la tecnologia WebRTC, els usuaris havien de perdre el seu temps en instal·lar i utilitzar plugins de tercers. A més, els desenvolupadors van haver de desplegar C / C ++ (un llenguatge de programació) que requereix temps i recursos a causa dels cicles de desenvolupament que no s’acaben.

WebRTC fa que tots els problemes dels usuaris, així com els desenvolupadors, desapareguin per sempre. Tot el que necessiteu per executar les tecnologies activades per WebRTC és una API WebRTC o una API de JavaScript.

A més de les API, WebRTC s’incorpora a diversos navegadors populars com Google Chrome, Mozilla Firefox, etc. També és important tenir en compte que WebRTC no es limita a navegadors web, sinó que la tecnologia també s’expandeix al sistema operatiu mòbil. Per exemple, podeu utilitzar WebRTC a Android.

La tecnologia permet als usuaris accedir al micròfon i a la càmera del dispositiu perquè puguin gaudir de la comunicació en temps real. Ara potser us preguntareu …

Com funciona WebRTC?

Com que WebRTC permet la comunicació en temps real o l’intercanvi de dades, cal que es connecti la IP local real del terminal. Per comunicar-se amb l’altre navegador, la tecnologia necessita RTCPeerConnection. La tecnologia passa a continuació per un protocol de sessió de descripció (SDP).

com funciona el webrtc

No obstant això, a causa de la implicació d’un tallafoc o un recorregut NAT (traducció de l’adreça de xarxa), els dos parells no poden veure la IP local per connectar-se. Aquí, els servidors STUN (Sessions Traversal Utilitats per a NAT) / TURN (Traversal Utilitzant relés al voltant de NAT) servidors ajuden els companys a connectar-se.

Per a què serveix WebRTC??

Hi ha un gran nombre de casos d’ús de WebRTC que poden anar des d’una simple comunicació d’àudio o de vídeo fins a compartir arxius o fins i tot compartir pantalla, etc..

WebRTC permet als usuaris comunicar-se entre ells a través del seu navegador web (com ara utilitzar Skype o WhatsApp), sense instal·lar cap complement ni complement.

Atès que la tecnologia proporciona la funció d’interacció en directe entre els navegadors, aquest servei pot ser utilitzat per l’assistència al client perquè puguin respondre les consultes en temps real..

En realitat, hi ha un gran nombre de serveis que utilitzen la tecnologia WebRTC com a model de negoci, oferint serveis de comunicació en directe basats en navegadors a usuaris de tot el món.

WebRTC no es limita a la comunicació en línia, però la tecnologia estén el seu ús fins i tot a compartir fitxers i a compartir pantalla.

El WebRTC és segur?

Per tant, potser us preguntareu “És segur WebRTC?”. Sí, WebRTC és segur ja que utilitza encriptació de punta a punta. Com a resultat, cap tercer no pot aparèixer per veure les vostres dades. Però si utilitzeu una VPN, la mala notícia és que WebRTC pot filtrar la vostra adreça I.P.

Què és la filtració de WebRTC i per què els usuaris de VPN haurien de tenir por?

Mentre que WebRTC ofereix múltiples avantatges, la filtració de WebRTC és un problema que afecta els navegadors Firefox i Chrome de Windows. Per tant, si un usuari es troba al darrere d’una VPN i la VPN no està protegida per filtracions de WebRTC, pot ser que el problema pugui filtrar l’adreça IP real de l’usuari. De fet, podeu comprovar fàcilment si el vostre navegador està filtrant la vostra adreça IP o no.

Caps amunt! És possible que el vostre navegador estigui filtrant la vostra adreça IP clica aquí per saber-ne més.

Si es filtra l’adreça IP real, l’usuari estaria exposat a vigilància governamental, vigilància ISP, pirates informàtics o altres cibercriminals.

Els usuaris utilitzen una VPN per evitar el contingut que no està disponible a la regió, sinó també per assegurar la seguretat de les seves dades en línia, cosa que és possible mitjançant els protocols de xifrat de la VPN. Per tant, una VPN no només proporciona als seus usuaris un anonimat, sinó també una seguretat en línia completa.

És per això que els usuaris intenten trobar maneres d’evitar filtracions de WebRTC.

Com evitar les fuites de WebRTC?

Atès que la filtració de WebRTC és un problema important per als usuaris de VPN, és important que es tracti l’assumpte immediatament. Per sort, hi ha mesures preventives mitjançant les quals es pot desactivar la filtració de WebRTC tant al Firefox com al navegador Chrome.

 Obteniu més informació sobre com podeu evitar filtracions de WebRTC als navegadors Firefox i Chrome.

Com que la tecnologia no s’ha implementat en tots els navegadors web d’ús comú, els usuaris poden haver de complir els mitjans que no siguin WebRTC per comunicar-se amb els seus éssers estimats..

Independentment, per als usuaris de VPN, les fuites de WebRTC poden traduir-se en problemes enormes, és per això que cal que facin les mesures necessàries per evitar la fuga.

Voleu reclamar la vostra privadesa en línia? És possible que vulgueu consultar les guies següents:

no-log-img

PureVPN no està certificat sense registre!

Un dels auditors independents líders dels Estats Units, que han estat validats per la política sense registre de PureVPN. PureVPN no només és el més ràpid, sinó que també és un proveïdor VPN No-Log verificat!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me