Què és un hacker de barrets blancs? La diferència entre els hackers de barrets blancs, grisos i negres


Què és un hacker de barrets blancs? La diferència entre els hackers de barrets blancs, grisos i negres

Tots els pirates informatius són considerats com una persona criminal o dolenta que roba diners. Tot això ho percebem a partir de mitjans de comunicació principals on veiem que els pirates informàtics estan involucrats en robar dades, diners amb guanys de diners de la gent, dispositius de pirateria i sistemes que causen terrorisme cibernètic. Tot i que, la realitat és diferent. La pirateria és legal quan es fa amb el permís del propietari en dispositius, sistemes o xarxes. Es tracta d’una pràctica mundialment reconeguda en què empreses i agències governamentals contracten pirates informàtics per piratejar els seus sistemes per ajudar-los a identificar quines són les llacunes dels seus sistemes i solucionar-los.

Hacker de barret blanc

Què són els hackers de barrets blancs?

No tots els hackers tenen la intenció de causar danys als usuaris habituals. El terme hacker, quan s’utilitza generalment, es defineix com algú que té la intenció de realitzar activitats ciber-criminals per abusar de la privadesa d’algú i comprometre les seves dades.

Però, un pirata informàtic pot ser qualsevol, independentment de les seves intencions, que utilitzi els seus estudis i pràctiques per executar estratègies de pirateria i evitar les capes de seguretat de la vostra xarxa o sistema informàtic..

El piratatge en si mateix no és il·legal, tret que es realitzi contra la legislació i les regulacions de manera antiètica, trencant el codi de conducta. Moltes agències governamentals i empreses contracten pirates informàtics per assegurar els seus sistemes i xarxes.

D’altra banda, no tothom té el coneixement del món cibernètic que té alguna pregunta sobre què és un hacker de barret blanc? O en què es tracta pirateria de barret blanc? Són algunes de les preguntes curioses de l’era digital que vivim?

Els pirates informàtics es classifiquen en tres capes de pirates informatius “Negre”, “Blanc” i “Gris”. Tots els termes són amb la cultura occidental, el negre creant un sentiment negatiu, el blanc que garanteix la tranquil·litat i el gris que és una barreja de mitjans tant ètics com no ètics de pirateria. Tanmateix, dos factors principals determinen la tipus de pirata informàtic tracta, les seves intencions i si segueixen o no les lleis de la societat.

Hackers de barret negre

Com tots els hackers que hi ha, barret negre fa servir la seva àmplia destresa i coneixements per infiltrar-se en qualsevol sistema o xarxa amb l’objectiu principal per accedir a dades sensibles, passant per alt els protocols de seguretat. Alguns hackers de barret negre ho fan només per divertir-se, mentre que alguns poden trencar els protocols de seguretat per intentar obtenir algun benefici financer i causar danys als usuaris normals..

Aquests barrets negres poden anar des d’injectar scripts maliciosos en programari fins a hackers experts que tinguin l’objectiu de robar informació, especialment informació financera, personal i credencials d’inici de sessió.

No només volen robar dades, sinó també alterar-les i destruir-les. Protegir-se contra els barrets negres és molt imprescindible en l’època tècnica en què vivim, per la qual cosa cal prendre algunes mesures de seguretat per assegurar-vos que no us deixeu transparent a tot el món..

Per exemple, no compartir dades sensibles a cap xarxa com ara estats financers, suprimir Exif o metadades de les imatges i moltes altres coses relacionades seguretat de barret negre.

Hackers de barret blanc

Un perfecte definició de pirates informàtics blancs algú que utilitza les seves habilitats per obtenir informació per mitjans ètics. Hacker de barret blanc poden ser contractats per empreses com a especialistes en ciberseguretat que intenten realitzar pirateria per trobar buits no omplerts en qualsevol sistema o xarxes.

Els hackers de barret blanc utilitzen el mateix flux de procés que els hackers de barret negre, però la principal diferència és que demanen el permís del propietari, cosa que el fa totalment legal. Hacker de barret blanc realitza proves de bolígraf, realitza avaluacions de vulnerabilitat per a que les empreses identifiquin qualsevol fuga dins de les xarxes, garantint així que es solidifiqui l’estructura de seguretat de l’empresa. Fins i tot hi ha cursos, mòduls formatius i certificacions sobre pirateria ètica.

Hackers de barret gris

Sempre no hi ha dues cares de la pàgina, però també hi ha algunes zones grises. Un hacker de barrets grisos és algú que buscarà punts febles del sistema sense preguntar al propietari. Si es troba el problema, l’informarà al propietari, però de vegades demanarà una petita concessió abans de realitzar la seva reparació.

Però si el propietari nega la sol·licitud, revela l’explotació en línia perquè d’altres puguin aprofitar, particularment, els hackers de barret negre. Aquesta forma de pirateria és encara per termini il·legal ja que el pirata informàtic no va demanar permís al propietari abans d’intentar un atac al sistema. Aquests tipus de pirates informàtics no tenen males intencions, només busquen esbrinar vulnerabilitats al sistema i obtenir efectius addicionals o simplement per als seus propòsits..

La paraula hacker, tot i parlar-ne, presenta una connotació molt negativa, és important tenir en compte que no tots els hackers es fan de la mateixa manera. Si barrets blancs no treballàvem allà per trobar debilitat i aturar els atacs de ciberseguretat, i hi hauria molts ciberdelictes implicats, explotant vulnerabilitats i recollint informació altament sensible, deixant els usuaris gairebé oberts a tot el món..

Pirates informàtics ètics?

Un hacker ètic o hackers ètics, també conegut com a hacker de barret blanc, són aquells que ressalten vulnerabilitats de seguretat mitjançant proves de penetració. Les proves de penetració són un intent de promoure les vulnerabilitats en un sistema. Aquests individus de seguretat de la informació són rigorosos en les seves tècniques de prova i ho fan per millorar el panorama global de seguretat del sistema.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me