Què és OpenVPN i com utilitzar-lo?


Contents

Què és OpenVPN & Com utilitzar-lo?

03 de febrer de 2020

OpenVPN és un popular protocol de túnel basat en SSL usat en la implementació de xarxes privades virtuals. És una de les millors combinacions de seguretat, velocitat i compatibilitat. És un dels millors protocols VPN que hi ha.

openvpn PureVPN

 • Visió general
 • Característiques
 • Pros & Contres
 • Comparació
 • Com utilitzar
 • Configuració OpenVPN

  Què és OpenVPN

  A diferència d’altres protocols de tunelització basats en IPSec, OpenVPN es basa en SSL / TLS per autenticar i xifrar. És la tecnologia de seguretat estàndard per crear connexions segures, remotes de lloc a llocs o punt a punt. SSL s’utilitza àmpliament per protegir transaccions financeres, transferències de dades, correu electrònic i molt més.

  OpenVPN és compatible amb la majoria dels sistemes operatius més importants i menys coneguts que s’utilitzen avui en dia. Proporciona uns estàndards de xifrat potents i és excel·lent a l’hora d’evitar els tallafocs restrictius i els geoblocs prohibitius.

  El protocol VPN de codi obert es pot configurar per utilitzar TCP o UDP i admet un xifrat de fins a 256 bits. Com que és de codi obert, les vulnerabilitats de seguretat solen ser solucionades per la comunitat de codi obert tan bon punt es troben.

  OpenVPN s’utilitza sovint a causa dels diversos beneficis que aporta a la taula. Per començar, a diferència d’altres protocols, és compatible amb Android i iOS. També pot obviar qualsevol bloqueig que es troba. També, pot accedir a molts ports per a la comunicació.

  Com funciona OpenVPN?

  Per dir-ho simplement, OpenVPN estableix una connexió privada o un túnel entre el vostre client VPN i el servidor VPN. El trànsit que hi travessa està totalment protegit amb xifratge, mantenint les vostres dades segures d’ISP, hackers i altres tercers.

  El client d’OpenVPN xifra els paquets de dades abans que abandonin el dispositiu o l’ordinador. Aquests són rebuts pel servidor OpenVPN, que utilitza una clau criptogràfica secreta per desxifrar. Els paquets de dades desxifrats s’envien al servidor web previst com a disneyplus, per exemple.

  En rebre-les, el servidor web envia les dades sol·licitades al servidor OpenVPN, on es xifren de nou. Les dades s’envien després al vostre dispositiu o ordinador que executa el client OpenVPN, que el desxifra.

  Què és UDP?

  UDP és l’acrònim del protocol Datagram de l’usuari i no fa la correcció d’errors. Com a resultat, els paquets es reben sense que es torneu a intentar ni agraïments. Això fa que l’UDP sigui més ràpid però menys fiable que el TCP.

  Què és TCP?

  TCP és l’acrònim del Protocol de control de transmissió. A diferència d’UDP, TCP realitza correccions d’errors. I, el seu mecanisme de retransmissió garanteix que els dos extrems poden rebre paquets. Tot i això, l’augment de la fiabilitat dóna lloc a una major latència.

  Característiques clau d’OpenVPN

  Anonimat complet

  OpenVPN té suport per a DHCP i adreces IP dinàmiques, que poden donar lloc a un millor anonimat a mesura que navegueu per Internet.

  Velocitat ràpida

  El suport de transport de túnels TCP al protocol OpenVPN us ofereix molts avantatges. Inclou jocs en línia sense fils, videoconferència, conferències d’àudio, & més.

  Alta seguretat

  Manté totes les vostres comunicacions segures mitjançant diversos mètodes. Utilitza claus compartides, autenticació HMAC i xifrat de 256 bits mitjançant OpenSSL

  Beats Firewalls

  Es pot executar en qualsevol port entre 1 i 65535. Aquesta funcionalitat de diversos ports fa que OpenVPN sigui un protocol de tunelització ideal per evitar els tallafocs..

  Perfecte secret secret endavant

  La funció PFS d’OpenVPN afegeix una capa addicional de seguretat. Com a resultat, obtindreu un secret complet i una integritat de dades.

  Més portàtil

  OpenVPN és més portàtil que altres protocols. Al cap i a la fi, s’implementa a l’espai d’usuari i no necessita cap component del nucli a més del controlador de xarxa virtual TUN / TAP.

  Pros de l’OpenVPN

  Aquests són alguns avantatges d’utilitzar OpenVPN:

  1. Molt segur
  Si voleu protegir les vostres dades d’entitats interessades, OpenVPN és un protocol molt recomanable. Utilitza xifrats de gamma alta i xifrat de 256 bits, cosa que fa que sigui impossible que els ciberdelinqüents interceptin o robin la informació mitjançant atacs man-in-the-middle..

  2. Compatibilitat multiplataforma
  Una de les millors coses d’OpenVPN és que es pot instal·lar i utilitzar en totes les plataformes populars d’escriptori i mòbil, com Mac, iOS, Android i Windows. També admet plataformes menys populars com Solaris, FreeBSD i OpenBSD.

  3. Difícil de bloquejar
  No és fàcil detectar i bloquejar connexions OpenVPN, ja que poden utilitzar ports tant en TCP com en UDP. A més, configurar OpenVPN al port 443 permetrà esquivar qualsevol tallafoc ja que és el mateix port que utilitza el trànsit HTTPS..

  4. Control complet sobre les connexions
  A diferència d’altres protocols, OpenVPN li dóna la llibertat de triar entre TCP i UDP per transmetre les seves dades. Tenir més control sobre les vostres connexions us farà més fàcil ajustar-les segons les vostres necessitats.

  5. Suport perfecte del secret directe
  Aquesta mesura de seguretat increïblement útil redueix el risc que les vostres dades privades es vegin compromeses considerablement. La vostra connexió VPN és resistent a diversos tipus de hacks, ja que es generen claus úniques per a cada sessió.

  Contres d’OpenVPN

  Aquests són alguns desavantatges d’utilitzar OpenVPN:

  1. Configuració manual complexa
  Si voleu configurar OpenVPN manualment, és probable que tingueu problemes. Al cap i a la fi, les instruccions són massa complicades per als no experimentats. Per tant, preferiu escollir un servei VPN ja que el procés de configuració es gestiona en segon pla.

  2. Requereix programari addicional
  OpenVPN no està integrat a cap sistema operatiu, per la qual cosa haureu d’instal·lar programari de tercers per utilitzar-lo. Aquest inconvenient, però, s’ha mitigat fins a cert punt gràcies a la disponibilitat de serveis VPN amb interfícies d’usuari fàcils d’utilitzar.

  3. Velocitats de connexió més lentes
  OpenVPN és àmpliament considerat com el protocol de túnel més segur. No obstant això, la robusta seguretat que ofereix pot provocar una disminució de les velocitats de connexió.

  Comparació de protocols OpenVPN

  OpenVPN vs L2TP vs IKEv2 vs SSTP vs PPTP

  A continuació es mostra una comparació en profunditat d’OpenVPN amb altres protocols VPN comuns.

  PPTP IKEv2 L2TP SSTP OpenVPN
  Xifrat128-bit256 bits256 bits256 bits256 bits
  Seguretat La implementació PPTP presenta diverses vulnerabilitats de seguretat conegudes Últim protocol VPN que implementa IPSec i és altament segur L’IPSec sobre L2TP, quan s’implementa correctament, no presenta vulnerabilitats importants conegudes Es pot considerar com a segur com OpenVPN quan s’utilitza juntament amb xifres robustes i claus efímeres Es pot considerar extremadament segur si s’utilitza juntament amb xifres robustes i claus efímeres
  Estabilitat Inestable i pot desconnectar-se amb freqüència Una vegada establerta la connexió altament estable i constant Connexió estable Estable, però més que a Windows Connexió estable
  Velocitat El protocol VPN més ràpid a causa del xifrat bàsic Més ràpid que altres protocols VPN a causa del suport de MOBIIKE, que el fa estable i resistent L2TL / IPSec encara és ràpid, malgrat que es creuen els talls a sobre, a causa de l’alta eficiència de xifrat / desxifrat. Més ràpid que PPTP i L2TP Gran velocitat en llargues distàncies i en connexions amb alta latència
  Sistema operatiu compatible Totes les plataformes (manual) Windows OS iOS Android (Manual) Mac OS X (Manual) BlackBerry (Manual) Windows OS iOS (Manual) Android (Manual) Mac OS X (Manual) i molt més… Windows OS iOS (no és compatible) amb Android (no és compatible) MAC OS X i més… Windows OS iOS (Manual) Android Mac OS X (Manual) i molt més…
  Conclusió És molt recomanable per obviar les restriccions geogràfiques ràpidament, però no és la millor opció per a la seguretat Velocitat ràpida, seguretat segura, l’únic protocol VPN suportat per Blackberry Fàcil de configurar, estable i segur Més segura i ràpida que PPTP i L2TP, ideal per al sistema operatiu Windows, pot evitar els tallafocs fàcilment Bona velocitat, forta seguretat, suport natiu per a la majoria de sistemes operatius.

  PureVPN ofereix suport per a tots els protocols i plataformes VPN principals.

  Com utilitzar OpenVPN?

  Si voleu configurar una connexió VPN mitjançant OpenVPN, hi ha dues maneres de fer-ho. El mètode més senzill és utilitzar un servei VPN amb suport OpenVPN, com PureVPN. En aquest cas, només heu de fer:

  1. Subscriviu-vos a PureVPN.
  2. Baixeu i instal·leu l’aplicació PureVPN per al dispositiu.
  3. Inicieu la sessió mitjançant les vostres credencials PureVPN.
  4. Trieu OpenVPN com a protocol desitjat.
  5. Gaudeix d’una connexió VPN segura i ràpida!

  Si sou un usuari amb experiència tècnica, potser preferiu la ruta de configuració manual. Trobareu els passos necessaris per configurar manualment l’OpenVPN a diferents dispositius a continuació. Abans de començar, assegureu-vos que teniu un:

  • Connexió a Internet funcionant
  • Compte Premium PureVPN

  Configuració d’OpenVPN en diferents dispositius

  Com configurar OpenVPN a Windows?

  Per configurar manualment l’OpenVPN a Windows, seguiu aquests passos senzills:

  1. Descarregueu l’instal·lador OpenVPN de PureVPN i extraieu-lo.

  2. Baixeu els fitxers OpenVPN de PureVPN i extraieu-lo.

  3. Feu clic amb el botó dret a l’instal·lador d’OpenVPN i seleccioneu Propietats.

  Com configurar OpenVPN a Windows

  4. A la pestanya General, marqueu la casella Desbloqueja. Feu clic a Aplica i després a D’acord.

  Feu clic a Aplica i després a D'acord

  5. Feu clic amb el botó dret a l’instal·lador d’OpenVPN i escolliu Executar com a administrador.

  Instal·lador d'OpenVPN

  6. Feu clic a Sí per iniciar el procés d’instal·lació.

  procés d’instal·lació

  7. Feu clic al botó Següent.

  Feu clic al botó Següent

  8. Feu clic a D’acord.

  Ara, feu clic a D'acord

  9. Feu clic a Següent i, a continuació, Instal·la.

  Feu clic a Següent i, a continuació, Instal·la

  10. Marqueu el programari Always trust des del quadre “GZ Systems Limited”. Un cop acabat, feu clic a Instal·la.

  GZ Systems Limited

  11. Un cop finalitzada la instal·lació, feu clic a Següent.

  feu clic a Següent

  12. Desmarqueu el quadre Show readme i feu clic a Finish.

  Mostra el quadre Readme

  13. Feu clic amb el botó dret a la icona GUI d’OpenVPN i trieu Executa com a administrador.

  Icona de la GUI OpenVPN

  14. Feu clic a Sí per permetre que l’aplicació es pugui executar.

  permetre que l'aplicació funcioni

  15. Feu clic amb el botó dret a la icona de la safata del sistema OpenVPN, aneu al servidor que vulgueu i trieu Connecta.

  Icona de la safata del sistema OpenVPN

  16. Introduïu el vostre nom d’usuari i contrasenya de PureVPN. A continuació, feu clic a D’acord.

  Nom d'usuari i contrasenya PureVPN

  17. Ja esteu connectat!

  Ara esteu connectat

  Com configurar OpenVPN a Mac?

  Per configurar manualment l’OpenVPN a Mac, seguiu aquests passos senzills:

  1. Descarregueu Viscosity des d’aquí.

  2. Baixeu els fitxers OpenVPN de PureVPN d’aquí i extraieu-lo.

  Com configurar OpenVPN a Mac

  3. Obriu les aplicacions, aneu a la icona Viscosity i executeu-lo.

  Icona de viscositat

  4. Feu clic a Viscositat a la barra de menús i seleccioneu Preferències.

  escolliu Preferències

  5. Feu clic a la tecla "+" icona.

  6. Seleccioneu Importa connexió i, a continuació, feu clic a Des del fitxer.

  Importa la connexió

  7. Trieu el servidor que vulgueu entre els fitxers OpenVPN de PureVPN.

  Els fitxers OpenVPN de PureVPN

  8. Si voleu afegir més servidors, repetiu els passos 4-7.

  9. Feu clic al botó Ok.

  Feu clic al botó D'acord

  10. Feu clic a Viscositat des de la barra de menús i seleccioneu qualsevol servidor.

  Feu clic a Viscositat

  11. Introduïu el vostre nom d’usuari i contrasenya de PureVPN.

  12. Marqueu els detalls de Recorda del quadre de claus i feu clic a D’acord.

  Recordeu els detalls al meu quadre de claus

  13. Ja esteu connectat!

  Ara esteu connectat

  Nota: Si voleu configurar OpenVPN a Mac mitjançant Tunnel Bick, seguiu les instruccions esmentades.

  Com configurar OpenVPN a iPhone & iPad?

  Per configurar manualment l’OpenVPN a iPhone / iPad, seguiu aquests passos senzills:

  1. Baixeu els fitxers OpenVPN de PureVPN per a iOS i extraieu-lo.

  2. Baixeu l’aplicació OpenVPN Connect.

  3. Ara, feu el següent:

  a. Connecteu l’iPhone o l’iPad al Mac i obriu iTunes.

  b. Feu clic a Aplicacions i seleccioneu OpenVPN Connect.

  Com configurar OpenVPN a iPhone i iPad

  c. Al Mac, arrossegueu i deixeu anar els vostres servidors desitjats, així com Client.key, Client.crt, Ca.crt i WDC.key als documents OpenVPN dels fitxers OpenVPN de PureVPN..

  Els fitxers OpenVPN de PureVPN

  4. Toqueu l’aplicació OpenVPN Connect.

  Aplicació OpenVPN Connect

  5. Toqueu el botó "+" de la icona i importeu els perfils d’OpenVPN disponibles.

  Perfils OpenVPN

  6. Introduïu el vostre nom d’usuari i contrasenya de PureVPN.

  Nom d'usuari i contrasenya PureVPN

  7. Toqueu Guardar i activeu la VPN.

  8. Ja esteu connectat!

  canviar la VPN

  Com configurar OpenVPN a Android?

  Per configurar manualment l’OpenVPN a Android, seguiu aquests passos senzills:

  1. Descarregueu aquí els fitxers OpenVPN de PureVPN per a Android i extraieu-lo.

  2. Baixeu l’aplicació OpenVPN Connect des d’aquí.

  Com configurar OpenVPN a Android

  3. Un cop finalitzada la instal·lació, toqueu el botó Obrir.

  toca el botó Obrir

  4. Toqueu Importar.

  Toqueu Importa

  5. Toqueu l’opció Importar perfil des de targeta SD.

  Opció de targeta SD

  6. Vés als fitxers OpenVPN de PureVPN i selecciona el servidor o els servidors desitjats.

  Els fitxers OpenVPN de PureVPN

  7. Introduïu el vostre nom d’usuari i contrasenya de PureVPN.

  8. Toqueu Desa i després Connecta.

  Nom d'usuari i contrasenya PureVPN

  9. Toqueu el botó Ok.

  Toqueu el botó D'acord

  10. A continuació, toqueu Continuar.

  A continuació, toca Continuar

  11. Ja esteu connectat!

  Ara esteu connectat