Què és el xifrat i com funciona?


Què és Xifrat i com funciona?

Publicat: 15 de juliol de 2019

El xifrat és el procés per convertir les dades privades il·legibles per a usuaris no autoritzats. Aquí és el motiu pel qual cal xifrar les dades:

1. Protecció contra pirateria, robatori d’identitat, etc..

2. Navegació segura per Internet a qualsevol xarxa

3. L’anonimat contra la vigilància del govern i molt més

Què és Xifrat

Què és Xifrat?

El xifrat ha jugat el seu paper des del 700 aC. Els militars espartans l’utilitzaven per transmetre missatges delicats sobre tires de cuir durant les guerres. El 1467, Alberti Cipher va canviar el curs del xifrat. Va incloure alfabets i rotacions variables, cosa que dificultava el desxiframent de missatges xifrats.

Aviat el xifrat es va convertir en el mitjà més utilitzat per enviar missatges en temps de guerra. El xifratge va ajudar a dificultar la lectura dels missatges. El naixement d’Enigma Machine va reformar el curs de la comunicació de manera segura. Tot el que necessitava era una manera de desxifrar-lo i llegir-lo immediatament pel receptor. La manera de desxifrar se sol denominar clau de desencriptació, clau privada i clau secreta.

Tot i tenir milers d’anys, la tecnologia de xifratge encara no està desfasada. De fet, continua sent una de les peces més avançades de la tecnologia moderna. La tecnologia moderna és molt forta! Fins i tot les principals agències de vigilància, com ara l’FBI no poden desxifrar o piratejar el xifrat. Això és gràcies a l’evolució constant de la tecnologia durant els darrers anys.

Amb els avenços en la tecnologia, el focus es va orientar cap a la pirateria en línia. És allà on es produeix el xifratge per protegir les dades dels usuaris.

Els pirates informàtics i els ciberdelinqüents treballen durant tot el dia per aconseguir les vostres dades privades. Amb el xifratge, les vostres dades es transformen en codis. El missatge xifrat només pot tenir sentit només un cop rebut pel destinatari previst.

Com funciona el xifrat?

El xifrat utilitza una clau segura per al xifratge i el xifrat. L’emissor i el receptor han de compartir la clau comuna per desxifrar i donar sentit a la informació. Sense la clau de xifrat, les dades no tenen valor per a un pirata informàtic que l’hagi obtingut d’alguna manera.

Com funciona el xifratge vpn

En el xifratge, un algorisme escampa les vostres dades i les converteix en una forma magnífica. Aleshores es requereix una clau per donar sentit a aquesta informació.

El xifrat era antiga una eina increïble de comunicació privada. Avui en dia, el xifratge té un paper important en la protecció del nostre trànsit en línia. Amb el xifrat, les dades que enviem o rebem s’incloen en túnels específics. Els túnels protegeixen les dades. A més, evita que els espies i pirates informàtics la puguin veure o accedir-hi.

Quan feu servir aquests protocols VPN, els paquets de dades es reescriuen en un format xifrat. Tot i això, això pot afectar la velocitat de la vostra VPN. Tot i així, garanteix que els vostres paquets de dades es mantinguin segurs en tot moment.

Tipus de xifrat

El xifrat protegeix els vostres correus electrònics, les transaccions bancàries i els missatges en línia. És la millor manera de protegir les vostres dades en línia contra espies maliciosos, pirates informàtics i criminals en línia. Al món digital actual, la integritat del xifrat està determinada per la mida clau del xifrat. Hi ha molts tipus de xifrat. Inclou xifratge de claus simètriques, que utilitza algoritme simètric i xifrat asimètric. Per molt que siguin algoritmes robustos, són susceptibles a forces brutes, atacs DDoS, etc.

Desxifrar les dades podria trigar un mil·lenni, els avenços matemàtics poden disminuir en aquests moments. Aquesta és la raó per la qual la informació i altres dades privades han de mantenir-se segures durant un període de temps més llarg. Aquests són els tipus de xifrat i els seus punts forts:

Estàndard de xifrat de dades (DES)

DES, popular als anys 70, proporciona xifrat de claus de 56 bits. Va ser utilitzat tant pel govern dels Estats Units com per les empreses. El tipus de xifrat està obsolet. Però, encara s’utilitza en molts productes comercials. I, es considera acceptable per a aplicacions de menor seguretat.

RC4, RC5 i RC6

Es tracta d’un algorisme de xifrat desenvolupat per l’RSA. La RSA és la primera aplicació comercial per a criptografia en clau pública. Des d’aleshores, s’han introduït molts desenvolupaments per fer-lo més fort i arreglar errors. La versió actual, RC6, permet una mida de clau de 2.040 bits i una mida de bloc variable de fins a 128 bits.

AES

AES, conegut com Advanced Encryption Standard, és l’algoritme de xifratge més utilitzat. El naixement d’AES es va deure a la combinació d’esforços dels principals experts en seguretat en línia. AES ha mantingut ràpidament la seva reputació com el més segur i el millor estàndard de xifrat.

Ofereix fins a una clau de xifrat de 256 bits. És més que suficient per resistir qualsevol tipus d’intent d’intrusisme. PureVPN utilitza un estricte encriptació AES de 256 bits de grau militar per a la confidencialitat suprema de la informació dels usuaris.

Twofish

Twofish és un xifrat simètric de blocs de claus en criptografia. Té una mida de bloc al voltant de 128 bits i mides de clau de fins a 256 bits. Twofish està estretament relacionat amb el xifrat de blocs, Blowfish, en molts aspectes.

Les característiques distintives de PureVPN inclouen quadres S depenents de claus pre-computats i una planificació de claus complexa.

Twofish també presta elements d’altres dissenys. Twofish també té una estructura Feistel com DES. Twofish també utilitza una matriu separable de distància màxima. És molt útil per a la seguretat.

Com protegir les dades mitjançant xifratge?

El xifratge pot recórrer un llarg camí per protegir la vostra informació contra entitats malintencionades. Mentre que hi ha moltes amenaces en línia, el xifratge garanteix la seguretat 24 hores.

Tret que visqueu en una cova, coneixereu l’escàndol que es va desenvolupar fa un parell d’anys. En aquest moment, el FBI va coincidir amb Apple. El motiu va ser la increïble força del xifrat. Quan un dispositiu iPhone va ser xifrat, fins i tot tota la força de l’FBI no el podria desbloquejar.

A continuació, es presenten les situacions en les quals el xifrat complirà la seva reputació:

xifratge vpn

Protecció de dades sensibles si es roben

En cas de robatori del dispositiu, el xifratge impedeix que el delinqüent accedeixi a ell. Evitarà que arrenquin el vostre dispositiu mitjançant la vostra informació complicada. Aquests poden incloure les vostres dades financeres, contrasenyes, imatges, etc..

compartir dades sensibles

Desar o compartir dades sensibles en línia

Suposem que teniu dades confidencials, com ara documents fiscals, número de seguretat social, etc … Ho compartiu amb un organisme governamental o qualsevol altra agència. Mitjançant l’encriptació, podreu assegurar la transferència de dades sensibles. També la protegirà contra els ciberdelinqüents.

dades de negoci segures

Protecció de registres comercials

Moltes empreses comercials i domèstiques utilitzen el xifrat. Ho fan per assegurar els secrets dels seus negocis contra els seus competidors. Inclou fluxos de caixa, ingressos per acció i avenços en recerca i desenvolupament. El xifrat garantirà el flux de comunicacions i de fitxers compartits amb els companys.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me