Obteniu més informació sobre com assegurar una xarxa domèstica


Obteniu més informació sobre com assegurar una xarxa domèstica

A mesura que els temps moderns van evolucionar, també les nostres necessitats en línia. L’augment dels avenços en tecnologia ha sorgit nombroses complicacions. La seguretat de les xarxes domèstiques és una preocupació per allunyar-se dels hackers que sempre busquen xarxes vulnerables i sense protecció. Comenceu a protegir la vostra xarxa canviant primer el SSID, cosa que dificulta la identificació del vostre enrutador per als dolents.

Com assegurar una xarxa domèstica?

Quan es tracta de seguretat de la xarxa domèstica, Heu de tractar dos problemes.

En primer lloc, cal controlar qui pot accedir a la xarxa. Així que la propera vegada que tingueu visitants, intenteu limitar la possibilitat de compartir la contrasenya innecessàriament.

El segon problema és la petjada del senyal. Si la gent de fora de casa pot recollir un senyal del router i coneix la contrasenya, poden robar totes les vostres dades i obtenir totes les contrasenyes desades.

Per tant, podeu prendre les següents precaucions de seguretat:

Canvieu el SSID

Cada xarxa s’identifica amb un nom anomenat SSID. Com que els fabricants de router produeixen la mateixa configuració per a cada element, una línia de productes que proporcionen i sovint instal·len el mateix programari d’administració, això fa que la vida sigui fàcil per als pirates informàtics.

Per tant, assegureu-vos de canviar el SSID perquè no doni la marca o el número de model del router. Cal tenir cura de no incloure el vostre nom, adreça o número de telèfon, no utilitzar informació personal al títol ni provocar reptes als pirates informàtics. Només cal que sigui sàvia.

ssid

Canvieu les vostres credencials d’administració predeterminades

Es pot accedir fàcilment a la consola del router a qualsevol dispositiu connectat a la xarxa. La majoria de fabricants configuren els comptes d’administrador en routers amb el mateix nom d’usuari i contrasenya en aquesta línia de productes.

Una vegada que entren a la vostra consola, els concedirà un control sobre la configuració de la xarxa que els donarà accés a canviar la contrasenya i us bloquejarà fora de la vostra xarxa. Per tant, canvieu la contrasenya del compte d’administració per una combinació aleatòria de lletres i números de fins a 12 caràcters.

ssid

Utilitzeu contrasenyes fortes

Quan viviu en família i teniu amics i visitants tot el temps, pot ser difícil dir que no compartiu contrasenyes tot el temps.

Per tant, assegureu-vos que la contrasenya sigui prou complicada i prou difícil, que fa que sigui més difícil per a la gent compartir-la. Feu que la contrasenya sigui una seqüència aleatòria de lletres, números i caràcters especials amb una combinació de majúscules i minúscules. Això fa que sigui difícil per a la gent recordar l’ordre correcte encara que recordi la combinació.

protecció de contrasenya

Desactiva l’accés remot

La consola del router, que és la part central, només ha de ser accessible des de dispositius connectats a la xarxa. Però els encaminadors disposen d’una configuració que permet l’accés remot, cosa que significa que qualsevol persona pot accedir a la consola per internet des d’un altre lloc. Per tant, assegureu-vos que l’opció està desactivada.

accés remot

Mantingui el programari actualitzat

En general, el fabricant del router ha d’actualitzar automàticament el firmware de la vostra passarel·la. Tanmateix, com heu de canviar mensualment la contrasenya de Wi-Fi, també heu de consultar periòdicament les actualitzacions.

Un cop hàgiu convertit en un hàbit, fins i tot si hi ha actualitzacions que no s’han instal·lat, podreu revisar-lo i actualitzar-lo regularment..

actualització de software

Activa les funcions de convidat

Si el router té una funció de convidat, assegureu-vos que els visitants la utilitzin. Una xarxa de convidats permet als visitants accedir a la vostra connexió a Internet sense proporcionar-los la vostra contrasenya Wi-Fi alhora que limita la informació de la xarxa accessible.

funció de convidats

Obteniu un tallafoc de xarxa

Normalment, cada encaminador Wi-Fi inclou un tallafoc integrat. El més probable és que no l’heu activat. Navegueu per la configuració de la consola per veure si el podeu trobar i, un cop ho feu, activeu-lo.

tallafoc

Enforteix el xifratge Wi-Fi

Hi ha eines gratuïtes disponibles a Internet que pirategen fàcilment xifres febles de Wi-Fi, cosa que permetrà a l’atacant interceptar, veure i modificar l’activitat en línia..

Cada wifi disposa de tres tipus de sistemes de protecció: Wired Equivalent Privacy (WEP), Wi-Fi Protected Access (WPA) i Wi-Fi Protected Access (WPA 2). De tots aquests, el WPA 2 és el que heu d’utilitzar.

Però això només no és tan segur com el WPA2 AES. Aquesta versió utilitza el xifrat AES per protegir les transmissions, i el mètode de xifratge és impossible de crack.

*Nota: No tots els dispositius admeten WPA2, ja que no està àmpliament disponible. En aquest cas, podeu utilitzar una VPN per a WiFi, que proporciona a la vostra connexió una capa addicional de xifrat.

xifrat

Què és una xarxa domèstica?

Xarxa per a la llar és un grup de dispositius (com ara un ordinador, un sistema de jocs, impressores i dispositius mòbils) connectats a Internet i uns als altres.

Es pot connectar de dues maneres: A xarxa de cables que s’utilitza per connectar impressores i escàners o xarxa sense fils que connecta dispositius com tauletes i mòbils sense cables.

Per què assegurar una xarxa domèstica?

En el cas d’una xarxa per cable, és molt difícil que algú es piqui al vostre sistema. Però a l’època moderna, tothom utilitza wifi per connectar tots els seus dispositius a Internet.

Sovint quan venen persones, demanen una contrasenya per accedir a la connexió Wi-Fi. Al final, la gent coneix la vostra contrasenya i l’utilitza per connectar-se al router Wi-Fi sempre que estiguin a prop, ja que, a diferència de les xarxes físiques, els sistemes Wi-Fi es poden estendre més enllà de les parets de casa vostra..

Una vegada que la contrasenya d’accés surti al món, no és senzill controlar qui pot accedir a la xarxa domèstica. Tot i que algú no coneix la vostra contrasenya Wi-Fi, però et coneix prou bé, pot introduir-se al sistema i substituir-ne la contrasenya, donant-li de nou accés a tots els dispositius que es connecten a aquesta xarxa Wi-Fi..

Un cop entrin, els pirates informàtics poden utilitzar-lo per espiar-se a través d’internet, utilitzar l’historial del navegador per robar els detalls de la targeta de crèdit, enganyar-vos a instal·lar programari perjudicial de programari maliciós o fins i tot dirigir-vos a pàgines no desitjades per a les vostres credencials..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me