Internet perd, ara per ara!


Internet perd, ara per ara!

Amb el Parlament Europeu una vegada més votant 348-274 a favor de la controvertida Directiva sobre drets d’autor, l’article 13, que exigirà a les plataformes implementar un filtre de càrrega per evitar la infracció dels drets d’autor, entrarà en vigor properament.

Directiva sobre drets d'autor de la UE

Taula de contingut

Què és l’article 13?

Aleshores, què fa l’article 13? Actualment conegut com a article 17, tindrà un impacte dràstic en la manera en què els europeus comparteixen material en línia. Afirma que les plataformes hauran de vetllar perquè el contingut de l’usuari tingui llicència i que no incompleixi els drets d’autor.

Els crítics diuen que això significa que s’introduirà “filtres de càrrega” per escanejar tot el contingut i eliminar materials amb drets d’autor abans de penjar-los. Tot i que la llei no exigeix ​​aquests filtres de manera explícita, podria ser inevitable ja que les plataformes miraran d’evitar sancions.

També es creu que l’article 13 matarà la generació de memes, però els defensors de la nova llei de drets d’autor insisteixen que es tracta d’exageracions, ja que la legislació inclou excepcions per a la paròdia. Tanmateix, segons els experts, els filtres que s’apliquin probablement siguin ineficaços i propensos a errors.

Quines plataformes estan afectades?

L’article 13 afectarà les plataformes que allotgen contingut generat per l’usuari com Twitter, així com aquells que guanyin diners amb materials amb drets d’autor com YouTube. Les plataformes no comercials com Wikipedia, serveis al núvol com Dropbox, plataformes de desenvolupament de programari com GitHub i mercats en línia com Amazon estan exemptes de la reforma.

Quins països estan afectats per l’article 13?

Atès que la majoria de diputats al Parlament Europeu (eurodiputats) van votar a favor de la Directiva de drets d’autor de la UE, l’article 13, també conegut habitualment com a “prohibició de memòries” de la UE, s’imposarà a tots els països europeus en dos anys.

Article 11 també sota crítica

L’article 11 de la Directiva sobre drets d’autor de la UE obliga a agregadors de notícies com Google News i Apple News a pagar als editors de notícies per presentar fragments de les seves històries. Té com a objectiu protegir els drets dels llocs de notícies i augmentar la seva independència financera.

Tot i això, això suposaria que els usuaris vegin menys notícies a les xarxes socials, ja que costarà aparèixer diners. També podria provocar una disminució del trànsit del 45% cap a llocs de notícies menors, segons un experiment recent de Google on es mostraven resultats de cerca sense fragments per intentar evitar pagar multes..

Què pot significar l’article 13 de la UE per a les xarxes socials?

L’article 13 de la UE fa que YouTube, Facebook i altres xarxes socials siguin responsables del material de drets d’autor sense llicència penjat per l’usuari. Com a tal, hauran de prendre mesures proactives per evitar que les obres amb drets d’autor siguin compartides en línia pels seus usuaris i detectar vídeos (a més d’altres continguts) que violin els drets d’autor abans que es posin a la seva disposició..

Per tant, la legislació obliga aquests llocs a implementar mecanismes per filtrar automàticament contingut amb drets d’autor, com vídeos, imatges i cançons, tret que tinguin llicència específica. Aquí és quan entraria en joc l’ús de “filtres de càrrega”, però molts hi són en contra, perquè aquestes eines no són a prova d’enganys i poden acabar bloquejant massa..

Canviaria Internet??

Si viviu a la Unió Europea, la nova llei de copyright podria canviar dràsticament la manera d’utilitzar Internet. L’article 13 de la UE amenaçarà tan sols la naturalesa creativa i conversadora d’Internet que tots hem volgut estimar avui, sinó que contribuirà a la vigilància i la censura universals, fins i tot si el contingut penjat és legal, tot a nom. de protecció dels drets d’autor!

Quan entra en vigor l’article 13 de la UE?

Va passar l’article 13? Sí. Tanmateix, al contrari de l’opinió popular, la Directiva de drets d’autor de la UE no es posarà en marxa immediatament. Tot i que ha rebut el segell definitiu d’aprovació del Parlament, els Estats membres de la UE encara no han de dur a terme la reforma. Tindran un termini de dos anys per traduir les noves regles en una legislació adequada que compleixi els requisits de la Directiva i, a partir d’ara, tothom haurà de seguir-les.

L’article 13 ara és l’article 17

La Directiva sobre drets d’autor es treballa des de fa més de dos anys, la clàusula més controvertida és l’article 13. Ara es rebateja com a article 17 al text revisat, però molts continuen referint-s’hi com a article 13 malgrat això.

Què hauran de fer les plataformes en el futur?

En primer lloc, han de fer tot el possible per obtenir llicències dels titulars dels drets, cosa que és una tasca impossible en si mateixa (més endavant sobre això). Això s’aplica a totes les plataformes amb ànim de lucre, fins i tot a les més joves i petites. Les llicències haurien de cobrir totes les càrregues d’usuaris, però la legislació continua sent silenciosa sobre el funcionament d’aquesta cooperació entre plataformes i titulars de drets.

Tanmateix, no tots els propietaris de drets voldrien concedir aquestes llicències i tampoc no poden estar obligats a fer-ho. Per això, el segon que hauran de fer les plataformes és assegurar-se que els usuaris no carreguin materials sense llicència. Com s’ha esmentat anteriorment, l’única manera d’aconseguir-ho és mitjançant un tipus de filtre de càrrega, tot i que no es menciona explícitament a la reforma..

Això significa que els propietaris de drets podran proporcionar les plataformes amb els seus materials perquè puguin afegir-se al seu sistema de filtres. Aleshores, el contingut que els usuaris han penjat es farà referència entre una extensa base de dades per comprovar les llicències. En cas que no estigui sense llicència, no es podria entrar en línia el contingut.

En tercer lloc, si s’ha de penjar a la plataforma qualsevol material no autoritzat i amb drets d’autor, ja sigui per falta d’informació dels titulars de drets o per culpa d’un problema tècnic al filtre, hauran d’eliminar el contingut i assegurar-se que no es torni a compartir mai més. A aquest procediment se sol denominar avís i retirada.

Com vol la UE evitar el sobrebloqueig?

Tot i que l’article 13 de la Directiva de drets d’autor de la UE estableix que l’intercanvi de memòries i cotitzacions entre usuaris d’Internet no es mantindria afectat, no descriu específicament com s’han de fer aquestes excepcions..

Les plataformes hauran de fer els seus “millors esforços” per assegurar la indisponibilitat de materials amb drets d’autor i, per tant, no podran tenir cap altra opció que utilitzar filtres de càrrega per evitar pagar multes que puguin resultar en superposició..

L’article 13 també prohibeix qualsevol “obligació general de control”, però alhora exigeix ​​que es filtrin totes les càrregues de l’usuari. A més, les plataformes estan obligades a tenir un procés de queixa per tractar les decisions disputades.

Això també, però, és poc probable que solucioni el problema de la superposició!

L’obtenció de llicències per a totes les obres és impossible

Com s’ha explicat anteriorment, l’article 13 de la UE obliga a totes les plataformes a adquirir llicències dels titulars de drets, independentment de la mida que siguin. Si no aconsegueixen demostrar que han passat la milió addicional per obtenir aquestes llicències, es considerarà responsable de qualsevol material amb drets d’autor carregat pels usuaris a la seva plataforma..

Com que milions d’usuaris d’Internet de la UE comparteixen diàriament memes, vídeos, cançons, text i altres continguts en plataformes, és pràcticament impossible obtenir llicències per a totes aquestes obres de tots els titulars dels respectius drets..

Les plataformes no tindran cap altra alternativa que limitar la seva responsabilitat mitjançant la implementació de filtres de càrrega a 1) assegurar la indisponibilitat de tots els materials subministrats pels titulars dels drets, i 2) evitar la seva càrrega futura..

Per què els filtres de càrrega són una mala idea?

Com s’ha comentat anteriorment, la reforma en si mateixa no menciona explícitament l’ús d’un filtre de càrrega. Segons els experts, asseguren que les plataformes compleixin els requisits legals de l’article 13 de la UE i evitin pagar multes pesades..

El “Content ID” de YouTube és un excel·lent exemple de sistemes similars. Els propietaris de contingut carreguen els seus fitxers en una base de dades especial, que després analitza i analitza tots els vídeos enviats a YouTube per determinar si incomplen o no els drets d’autor.

Tot i això, no sempre és fiable i una demostració perfecta de per què aquests filtres poden fer més mal que bé! Google ha invertit un enorme valor de 100 milions de dòlars en el seu sistema d’identificació de contingut, però el bloqueig continua sent un problema important.

També no distingeix entre infracció i ús raonable. D’altra banda, un filtre universal podria ser encara més propens a errors. Per exemple, si algú realitza un vídeo de reacció per a un episodi d’un programa de televisió, el filtre pot evitar que el vídeo es publiqui.

Per tant, els opositors a la llei de propietat intel·lectual de la UE temen que els filtres de càrrega puguin obstaculitzar la llibertat d’expressió dels internautes europeus.

Què pots fer?

Molt aviat podem dir amb certesa ja que encara no veiem com s’implementarà la nova llei d’autor i com identificarien i eliminarien les plataformes els drets d’autor. Tanmateix, si les lleis s’implementen com pensem que són, utilitzar una VPN pot ajudar-vos!

Amb PureVPN al dispositiu, podeu canviar la vostra ubicació virtual a qualsevol part del món. Només heu de connectar-vos a un servidor fora de la UE i, a la vegada, quan carregueu materials amb drets d’autor a plataformes com YouTube i Facebook, probablement no hi hagi conseqüències.

Tot i això, per obtenir una solució més a prova d’enganys, recomanem obtenir la nostra VPN IP dedicada i crear nous comptes a totes les plataformes afectades. Si utilitzeu una adreça IP fixa d’un país que no sigui de la UE, us donareu millor el propòsit i us permetrà continuar les vostres activitats en línia sense restriccions.

Per què es torna a votar?

El text de la reforma dels drets d’autor de la UE es va revisar amb l’esperança de desencadenar les negacions conjuntes entre el Parlament, la Comissió i el Consell després que arribessin a un atzucac el gener del 2019. Finalment van aconseguir arribar a un acord, cosa que va significar que la UE els països membres havien de votar-hi definitivament.

Amb la gran majoria d’ells votant a favor, la llei del copyright finalment ha arribat a la fase d’aplicació. Entre els països que van votar en contra de la Directiva es troben Suècia, Finlàndia, Països Baixos, Itàlia, Luxemburg i Polònia, mentre que els països que es van abstenir inclouen Estònia, Eslovènia i Bèlgica..

Per què la nova llei sobre copyright?

La resposta breu es deu al fet que la llei de copyright actual data del 2001, que és anterior a l’era real d’Internet. Així, la Directiva sobre drets d’autor va ser dissenyada per substituir la obsoleta llei de drets d’autor de la UE i fer-la funcionar per a l’era digital actual.

Viquipèdia es desprèn de l’article 13 de la Directiva sobre drets d’autor de la UE

Per protestar per la nova reforma abans de la votació final, que va tenir lloc el 25 de març, alguns llocs de Wikipedia europeus van decidir fer-se fosc el dia. Van bloquejar l’accés i van dirigir els usuaris a pronunciar-se en contra de la Directiva sobre drets d’autor contactant amb els seus representants locals de la UE. Altres llocs importants com Twitch i Reddit també van animar els usuaris a fer el mateix.

Els creadors de YouTube estan lluitant contra ells

La comunitat de YouTube no és aliena a la protecció dels drets d’autor. Els creadors de contingut han tornat a enfrontar-se una vegada i una altra amb falses vagues de drets d’autor en mans de trolls, reclamacions manuals de drets d’autor de les parts que no estan vinculades en cap cas amb el contingut en qüestió i nombroses reclamacions de companyies discogràfiques sobre el clip més petit que s’utilitzen..

Amb la votació final feta i embrutada, els estats membres de la UE tenen ara un termini de dos anys per redactar la Directiva en dret. Fins ara, és difícil dir exactament com interpretaran les noves regles de drets d’autor de la UE i com respondrà YouTube, però, pel que fa als creadors de YouTuber, estan lluny d’optimitzar-se..

YouTubers destacats com KSI, Philip De Franco i PewDiePie alerten a la seva audiència sobre els problemes que puguin sorgir amb la nova reforma. Grandayy, un dels defensors més vocals contra l’article 13 de la UE, creu que la reacció de la majoria de YouTubers ha estat unànime i el canvi servirà com a despertar a altres creadors per lluitar contra la lluita..

Ara estan prohibits els mems a Europa?

El principal motiu pel qual l’article 13 de la UE ha estat anomenat com a “meme killer” o “prohibició de memes” és que ningú no està segur de si es prohibiran les memòries a conseqüència d’aquestes lleis, ja que normalment es basen en visuals amb drets d’autor..

Els partidaris d’aquesta reforma sostenen que no se suprimeixen les memòries perquè es protegeixen com a paròdies, però els opositors creuen que els filtres no podrien distingir aquestes diferències i, per tant, acabarien quedant atrapats en el foc creuat..

Llavors, la UE prohibeix els memes? De moment, sembla que els memes i altres treballs creatius no veuran la llum del dia un cop entrin en vigor aquestes noves regles. Tot i això, només el temps ho dirà, i l’esperança és que prevalgui el seny!

L’article 13 de la UE s’aplica a tots els llocs web?

L’article 13 s’aplicarà a totes les plataformes que 1) emmagatzemen i donen accés a materials protegits publicats pels seus usuaris i 2) organitzen i promouen materials protegits a efectes de guanyar-los. Essencialment, es tracta de plataformes com Dailymotion, YouTube, Soundcloud i Facebook, que es basen en contingut carregat per l’usuari. Tot i així, les plataformes que es troben sota els criteris següents quedarien exemptes:

  • Menys de 5 milions de visitants únics mensuals
  • Facturació anual inferior als 10 milions d’euros
  • Menys de 3 anys d’activitat
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me