Com funciona el reconeixement facial


Com funciona el reconeixement facial

Alguna vegada has pensat per què tothom està després de les teves dades facials? Des de la duana de l’aeroport fins als telèfons intel·ligents, cada entitat recomana les seves dades facials. Gràcies a la tecnologia de reconeixement facial, també coneguda com a FRT, avui es demanen les dades facials.
No és cap secret que amb els anys, el reconeixement facial hagi passat de ser una forma enginyosa de sistemes de seguretat altament avançats en pel·lícules a existir a tot el nostre voltant i aterrar-nos a les nostres mans avui..

Què és el reconeixement facial?

Per definició, el reconeixement facial és una aplicació de programari biomètrica prou avançada per identificar o verificar de forma exclusiva una persona comparant i analitzant patrons basats en els contorns facials de la persona..
Per simplificar, els humans tenen un patró facial únic. El programari de reconeixement facial és capaç d’analitzar les funcions facials i emmagatzemar-les en una base de dades massiva. A continuació, escaneja la cara per combinar la informació de la base de dades establerta per identificar qui ets.
Nombroses empreses estan saltant al carro de reconeixement facial, ja que s’espera que la indústria creixi fins als 10.15 mil milions de dòlars el 2025. Apple fa un excel·lent ús de la tecnologia de reconeixement facial tant que han tret el seu escàner d’empremtes digitals bàsiques..
Els gegants tècnics aposten pel reconeixement facial, ja que la tecnologia pertorbadora simplifica les activitats del dia a dia com ara pagar pagaments de queviures, combustible i altres només mitjançant la exploració de la cara..
Com en qualsevol producte de tecnologia, alguns estan pressionant per un major ús de la tecnologia de reconeixement facial, mentre que els defensors de la privacitat i la seguretat posen en dubte les preocupacions sobre privadesa i seguretat d’aquesta tecnologia.

trets facials

Implementació del reconeixement facial

La tecnologia s’ha implementat de diverses maneres a la nostra societat. Alguns telèfons ja utilitzen el reconeixement facial per obtenir accés, i alguns governs com la Xina i els Estats Units utilitzen el reconeixement facial a bases de dades, com ara les llicències de conductors per diversos motius..
També tenim aplicacions de xarxes socials i integrades en un programari de reconeixement facial que utilitza la detecció facial com Snapchat i identificador de cara. Ara, hi ha una gran diferència entre la detecció facial i el reconeixement facial. Amb la detecció facial, un dispositiu diria “sí, aquesta és la meva cara” i, amb reconeixement facial, l’ordinador diu: “Sí, aquesta és la teva cara!”
Aquesta capacitat de confirmar la identitat és una cosa que agafen els nostres cervells força ràpidament quan som petits. Tot i això, és un problema força complex per als ordinadors. Per tant, aprofundim en el reconeixement facial i la ciència del seu funcionament.

detecció facial

Com funciona el reconeixement facial?

Les funcions generals de la tecnologia són les següents:

 • Pas 1: Detecció de cares

  Quan penses en un rostre humà, penses en un conjunt bàsic de característiques facials. Una cara té els ulls, el nas i la boca. Però, no hi ha més que una cara que aquestes funcions. Les cares difereixen en molts factors com l’amplada del nas, la distància entre els ulls, la forma i la mida de la boca, etc..

 • Pas 2: Anàlisi de cares

  Algunes tecnologies de reconeixement facial contemplen fins a 80 factors a la cara per ajudar a identificar característiques úniques i, en definitiva, identitats. Aquestes característiques són força detallades, observant coses com la profunditat dels socs dels ulls, l’alçada dels pòmuls i la forma de la mandíbula. Per descomptat, amb múltiples factors complicats a mesurar, poden aparèixer algunes complicacions.

 • Pas 3: Problemes de l’envelliment

  Per exemple, les cares dels individus que envelleixen. No hi ha dubte que a mesura que envellim, que semblem diferents. Per aconseguir això, els ordinadors han après quines funcions acostumen a anar relativament inalterades, no importa l’edat que tinguem i es fixen en aquestes característiques.
  Però, fins i tot si no envellem, encara hi haurà complicacions quotidianes. Penseu-hi, què passa si un ordinador intenta analitzar-vos la cara i no veieu el seu sensor o càmera exactament al mateix angle cada vegada?
  Això és el que els humans trobem diàriament, però mai no tenen cap problema. No obstant això, per als ordinadors, això pot presentar un obstacle seriosament complicat per detectar i reconèixer les cares. Així, els enginyers han trobat algunes tècniques diferents per treballar al voltant d’aquests sistemes de reconeixement facial.

 • Pas 4: 2D a 3D

  Una gran quantitat de telèfons que utilitzen el reconeixement facial us demanarà moure la vostra cara al configurar el sistema de reconeixement facial per saber com es veu des de diferents angles..
  Altres sistemes de reconeixement facial utilitzen tecnologies 2D a 3D per associar una imatge en 2D de la cara amb un model 2D per calcular el que es veuria des de diferents angles. Els ordinadors mesuren aquests factors fins a escales inferiors a un mil·límetre per generar una empremta / imatge que, com s’aplica el nom, és una empremta digital però per a la vostra cara..

Limitacions dels sistemes de reconeixement facial

Com en qualsevol altra tecnologia, els sistemes de reconeixement facial també tenen problemes. Aquí hi ha algunes de les limitacions:

 • Abús de poder
  Els països amb poca o nul·la llibertat personal poden veure els governs o altres entitats que abusen del seu poder mitjançant l’ús de la tecnologia que consideri oportuna. Això vol dir que les agències podrien espiar els seus ciutadans i indicar-los per als seus missatges, amb qui interactueu, etc..
 • Acusacions errònies
  Les agències policials utilitzen sistemes de reconeixement facial per combatre els delictes mitjançant un seguiment de delinqüents mitjançant CCTVs. Això significa que podrien tenir un seguiment atent a gairebé tothom, a qualsevol hora del dia i fer-ne el seguiment des de qualsevol lloc.
 • Discriminació racial
  El software i la tecnologia de reconeixement facial podrien incrementar el risc de parcialitat racial. Recentment, han aparegut informes que posen de manifest que el reconeixement facial no és tan efectiu per identificar persones de colors i dones.

Com funciona la detecció de cara?

Problemes de privadesa pel que fa al reconeixement facial

 • Problemes de privadesa de dades
  La privadesa de les dades sempre ha estat una preocupació i el reconeixement facial empitjora. Les dades recollides per la tecnologia de reconeixement facial inclouen mil milions d’imatges de cares i arxius de vídeo. Va més enllà per emmagatzemar la ubicació on es van recollir les dades.
 • Falta de regulació
  Atès que la tecnologia de reconeixement facial és un fenomen relativament nou, els governs encara no han d’aprovar la legislació. Actualment, no hi ha normes i limitacions per a l’ús del reconeixement facial.

Amb el pas del temps, les empremtes d’identificació i els identificadors de cara s’han convertit en increïblement precises. Poden identificar persones amb una precisió propera al 100% i fins i tot són capaços de detectar diferències menors en els bessons idèntics.

A mesura que la tecnologia ha millorat i s’ha estès, les possibilitats per als seus usos han crescut també. Avui en dia, fem servir el reconeixement facial per a coses com la seguretat del telèfon, però la tecnologia està sent àmpliament utilitzada per organitzacions com ara bancs i governs.

En països com el Japó, alguns bancs estudien implementar tecnologies de reconeixement facial als seus caixers automàtics com a mesura de seguretat per verificar les transaccions. Als Estats Units, agències governamentals com ICE i FBI estan utilitzant programari de reconeixement facial per crear bases de dades a partir de documents existents com ara les llicències de conduir.

Sigui quin sigui l’ús, sabem que aquesta tecnologia està cada vegada més present a la nostra vida diària, i no sembla que s’aturi en cap moment aviat.

Reconeixement facial preocupació sobre la privadesa

Com protegir-vos del robatori d’identitat

En aquests moments lamentables, heu de començar a implementar mesures que us protegeixin del robatori d’identitat.

 • Limita la teva presència social
 • No pengeu imatges personals
 • No utilitzeu aplicacions que utilitzin reconeixement facial

Sabeu més informació sobre com protegir-vos del robatori d’identitat.

protegir-se del robatori d’identitat

Voleu reclamar la vostra privadesa en línia? És possible que vulgueu consultar les guies següents:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me