Com canviar la meva contrasenya wifi


Com canviar la meva contrasenya wifi

  • Primer, inicieu la sessió al plafó d’administració del router introduint l’adreça IP predeterminada al vostre navegador preferit.
  • Ara introduïu el nom d’usuari i la contrasenya per defecte
  • Desplaceu-vos a Wireless Security i busqueu la pestanya anomenada Contrasenya
  • Introduïu la contrasenya que trieu i feu clic a Desa.

Com canviar la meva contrasenya WiFi

TROBEU LA TEVA ADREÇA IP

Per canviar la contrasenya i / o el nom de WiFi, és imprescindible conèixer l’adreça IP, ja que és el que es connecta i t’ajuda a comunicar-te a Internet. Segons el vostre sistema operatiu, podeu seguir els passos següents. També podeu utilitzar l’adreça IP del router per defecte (192.168.0.1/192.168.1.1).


Per trobar l’adreça IP a Windows 10:

  • Feu clic a la icona Inici i seleccioneu Configuració.
  • Feu clic a la xarxa & Icona d’Internet.
  • Per visualitzar l’adreça IP d’una connexió per cable, seleccioneu Ethernet al panell de menú esquerre i seleccioneu la vostra connexió de xarxa, la vostra adreça IP apareixerà al costat "Adreça IPv4".
  • Per visualitzar l’adreça IP d’una connexió sense fil, seleccioneu Wi-Fi al panell de menú esquerre i feu clic a Opcions avançades, la vostra adreça IP apareixerà al costat "Adreça IPv4".

Per trobar l’adreça IP a l’equip del Mac OS X 10.5 i posterior:

  • Al menú d’Apple, seleccioneu Preferències del sistema … a Preferències del sistema i, al menú Visualització, seleccioneu Xarxa.
  • A la finestra Preferències de xarxa, feu clic a un port de xarxa (per exemple, Ethernet, AirPort, Wi-Fi). Si esteu connectat, veureu la seva adreça IP a "Estat."

ANAR AL PANEL ADMINTE DE ROUTER

Un cop coneguda la vostra adreça IP, podeu accedir a la interfície web del router si introduïu l’adreça IP a la barra d’adreces del navegador.

Això us portarà a una passarel·la on podeu accedir i canviar la configuració del router. Abans d’accedir a la configuració, primer haureu d’iniciar la sessió amb el nom d’usuari i la contrasenya del router. A continuació, es mostra una llista de contrasenyes i nom d’usuari per defecte del tauler d’administració.

Obre la secció sense fil

Un cop introduïdes i entrades les vostres dades, cercareu la secció “Wireless” de la pàgina de configuració.

El nom que s’utilitza correctament per a aquesta opció varia i canvia de fabricant a fabricant, però generalment consisteix en paraules clau com “Wireless” o “Wireless Settings / Setup”.

Si la secció sense fil hi ha diverses subseccions a sota, buscaràs una pàgina anomenada “Seguretat sense fil”.

CANVI DE PASSWORD DE WIFI

Desplaceu-vos a "Wireless" > Seguretat sense fils > Trieu un mode de seguretat (WPA / WPA2) > Seleccioneu Contrasenya / Clau compartida prèvia o "Frase de contrasenya".

Aquí és on podeu introduir la vostra nova contrasenya WiFi. Per evitar que es pirateixi la contrasenya de WiFi, haureu d’assegurar-vos que és una contrasenya forta i difícil de creure / endevinar.

No ha d’estar relacionat amb res personal, com més llarga sigui la contrasenya, millor i una combinació mixta de números, casos aleatoris i caràcters especials (com ara! $ O fins i tot #).

Per què mantenir protegida la vostra contrasenya WiFi?

La Wi-Fi és essencial per a gairebé tots els nostres dies. Des de la transmissió en directe fins a la gestió de processos en línia complexos, la tecnologia Wi-Fi ha obert un camí per a un futur en què gairebé tot surt digital.

Avui tothom necessita un dispositiu Wi-Fi. Però un Wi-Fi mal assegurat pot posar en risc la vostra informació personal o una connexió Wi-Fi no garantida pot oferir als veïns la possibilitat de publicar-se fora de la xarxa i comprometre la velocitat i el rendiment del vostre ample de banda..

Tot i que algunes persones poden optar per connectar-se a WiFi sense contrasenya, protegir la vostra contrasenya del router i canviar la contrasenya són essencials per protegir la vostra xarxa i mantenir la informació segura.

Passos addicionals per a la seguretat WiFi

Comproveu el vostre tipus de seguretat

Els sistemes Wi-Fi tenen tres tipus de xifratge sense fils: WEP, WPA i WPA2.

WPA2 és el més segur de tots ells, però no funciona en dispositius antics, ja que la codificació no és compatible i causa errors de connexió.

En aquests casos, podeu canviar a WPA. En un exemple, WEP no es recomana del tot, ja que és senzill trencar el xifrat i es pot introduir en menys de 30 minuts.

Canvia el nom de la xarxa

El canvi del nom de xarxa no té una relació directa amb la seguretat, ja que té una connexió indirecta.

Això és perquè només és un truc psicològic ja que els encaminadors amb noms predeterminats es consideren objectius de pirateria més fàcils que els que canvien el nom.

Com que el nom de la xarxa es difon públicament, no hauria d’incloure res identificable personalment.

Desa la configuració

Finalment, un cop heu introduït informació (com ara la nova contrasenya o nom d’usuari) i actualitzant la vostra configuració (tipus de seguretat), feu clic a la "Sol·licitar" o “Desa” botó que normalment es troba a la part superior o inferior de la pàgina.

Un cop ho facis, l’encaminador trigarà uns instants a processar els canvis, moment en què tots els dispositius connectats es desconnectaran automàticament..

Després de canviar la configuració, podeu tornar a connectar els dispositius a la xarxa sense fil mitjançant la vostra nova contrasenya.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me