5 raons per a una connexió WiFi lenta


5 raons per a una connexió WiFi lenta

Una connexió ràpida de Wi-Fi pot ser causada per molts factors predominants. Entre els 5 possibles motius d’una lenta velocitat wifi hi ha:

 • Massa aplicacions que s’executen en segon pla.
 • Hi ha massa dispositius connectats a un sol canal.
 • Usuaris que realitzen activitats intenses
 • La manera de col·locar el vostre enrutador
 • Maquinari antic

img

 • Canal incorrecte
 • Ús de l’ample de banda
 • Router desactualitzat
 • Ubicació incorrecta de l’encaminador
 • Conductor desfasat

Per què el meu wifi és tan lent?

Les pàgines que triguen una quantitat considerable de temps a carregar-se poden resultar força frustrants i també una prova de paciència. La velocitat de Wi-Fi lenta pot esdevenir encara més una situació alarmant quan intenteu posar-vos en contacte amb els terminis i complir la vostra tasca a temps.

A continuació, es detallen algunes de les raons per les quals la vostra velocitat de wifi pot ser lenta amb possibles solucions.

*Nota: Un senyal de Wi-Fi dolent pot fer que penseu que és un problema de connexió a Internet, però en realitat això no sempre és cert. Per accelerar l’internet o augmentar el senyal wifi, hauràs de seguir diferents passos.

1. Se situa al canal equivocat

Les xarxes sense fils consisteixen en dues bandes de freqüència: 2,4 GHz i 5 GHz respectivament. Aquestes bandes de freqüències afecten dos factors que són la velocitat i la velocitat que poden viatjar. Per exemple, un canal de 2,4 GHz pot proporcionar velocitats més lentes en una àmplia àrea de cobertura, mentre que; un canal de 5 GHz pot transmetre velocitats més ràpides sobre una àrea de cobertura més petita. Preferiblement, la connexió de 2,4 GHz s’aplica millor a les zones de la ciutat a causa de menys soroll o interferències que una xarxa de 5 GHz. Aquestes bandes es divideixen en diversos canals.

Una raó freqüent per què la connexió wifi és lenta a casa es deu a la presència d’aparells com microones, telèfons sense fil i altres dispositius que transmeten pel mateix canal de 2,4 GHz. Si aquests dispositius estan presents a prop, pot fer que es redueixi la velocitat de Wi-Fi. Això val per als veïns que poden tenir molts dispositius connectats a la mateixa xarxa i que funcionen amb la mateixa freqüència.

Els canals són similars als de les carreteres i els dispositius són vehicles a la carretera. Si tothom utilitza la mateixa ruta per arribar a la destinació especificada, és probable que provoqui congestió de trànsit. Però si diverses rutes porten a la mateixa destinació, és probable que es dividisca el trànsit, provocant una menor congestió. Per tant, escollir el canal amb menys quantitat de congestió de trànsit és una solució aconsellable per a exemples, els canals 1, 6 i 11 són els canals més ràpids disponibles.

Com solucionar-ho:

Per saber quins canals són més congestionats a la vostra xarxa, utilitzeu una aplicació analitzadora sense fils com NetSpot i, a continuació, canvieu el vostre canal al router..

2. Ús de l’amplada de banda amb sobrecàrrega

L’ample de banda fa referència a la quantitat més gran de dades transmeses a la xarxa en qualsevol moment. Si compartiu la connexió Wi-Fi a diverses persones, cada vegada que les persones que participen en activitats que consumeixen ample de banda, com ara reproduir videojocs en línia, transmetre grans fitxers d’àudio i altres activitats solen utilitzar la vostra preciosa activitat. Simplement aturar aquestes activitats pot millorar dràsticament el rendiment de Wi-Fi.

Com solucionar-ho:

Instal·lació de programari de control de l’amplada de banda com DD-WRT o Garygole per ajudar a conèixer les aplicacions que ocupen més ample de banda

massa gent a la mateixa xarxa

3. El router no està actualitzat

Un encaminador desfasat també pot comportar una velocitat de Wi-Fi lenta. Els dispositius més nous solen proporcionar una connectivitat i un rang molt millors en comparació amb els dispositius antics. Per exemple, els dispositius d’encaminador que daten d’una dècada enrere solen tenir una velocitat wifi d’uns 25mpbs (megabits per segon). Mentre que els dispositius llançats un parell d’anys després havien augmentat velocitats que van des dels 150 fins als 500mbps.

Els encaminadors admeten diferents estàndards Wi-Fi que es milloren a mesura que passen els anys. Els estàndards Wi-Fi amb més demanda per als encaminadors del mercat actualment són B, G, N i AC. La diferència principal entre cadascun d’aquests és la taxa de transferència. Per exemple, la connexió sense fils B té una velocitat de transferència d’11mbps mentre que la sense fil G té una velocitat de Wi-Fi de 54mbps.

Com solucionar-ho:

Si teniu una connexió Wi-Fi lenta, proveu de reiniciar l’encaminador que us ha d’accelerar les coses. Simplement, desconnecteu el cable del router i connecteu-lo un parell de segons després. Si no us funciona, la millor solució seria comprar un dispositiu nou.

encaminador desactualitzat

4. Ubicació incorrecta del vostre encaminador

Si heu comprat un dispositiu nou, però encara teniu problemes pel que fa a la velocitat de Wi-Fi, és possible que es produeixi el posicionament del router. Els senyals solen desplaçar-se en sentit exterior, de manera que el millor és col·locar l’encaminador en un lloc que cobreixi tot el radi de la casa en lloc de situar-lo a la cantonada de casa.

Com solucionar-ho:

 • Pot ser que la vostra casa sigui massa gran perquè el vostre encaminador tingui una cobertura completa; després hauràs d’aplicar extensors Wi-Fi per augmentar el rang de senyals que es difonen per tota la casa. Aquests extensors són dispositius auxiliars que es connecten al router i que emeten senyals repetidament per cobrir una àrea molt més gran.
 • Eviteu posar l’encaminador a prop o al soterrani ja que materials com el formigó i el material poden bloquejar els senyals de Wi-Fi i fer que la Wi-Fi sigui lenta.
 • Deixar l’encaminador a un prestatge de llibres o a terra no és la millor posició per difondre els vostres senyals Wi-Fi. Tot i això, una manera més prometedora és situar l’encaminador a una certa alçada per aconseguir un rendiment Wi-Fi perceptible, ampliant la gamma d’emissió del tot..

emplaçament d'encaminador

5. Controlador de xarxa desfasat

Per establir una connexió a Internet, és necessari un adaptador de xarxa, que sigui suportat pels controladors de xarxa. Generalment, Windows actualitza automàticament aquests controladors mensualment per assegurar-vos que teniu el millor controlador possible sense errors. Tanmateix, pot haver-hi moments en què aquests controladors sense fils poden desaparèixer o ser incompatibles amb el vostre maquinari, per tant, produint problemes de connectivitat Wi-Fi..

Com solucionar-ho:

Podeu actualitzar manualment el controlador escrivint el gestor de dispositius al quadre de cerca i cercant l’adaptador de xarxa. Quan trobeu aquest clic amb el botó dret a l’adaptador de xarxa que voleu actualitzar i seleccioneu el controlador d’actualització. Si us demana una actualització disponible, feu clic a instal·lar i si no, el vostre sistema està actualitzat.

controlador d'actualització

Consell: Proveu la velocitat de connexió!

Per obtenir resultats exactes i certs, tanqueu totes les aplicacions que s’executen en segon pla i feu una pausa a l’Adblocker, si n’heu executat una.

Nota: La velocitat d’Internet pot ser lenta durant les hores més intenses del dia i no pas a mitjanit, és a dir, quan la meitat del vostre barri està adormit. Tanmateix, si la vostra velocitat és constantment baixa, potser voldreu trucar al vostre ISP (proveïdor de serveis d’Internet) per obtenir una actualització del pla.!

 • Obriu el navegador preferit i aneu a un lloc web de proves de velocitat com speed.googlefiber.net.
 • Toqueu el botó "Jugar" icona
 • Al cap d’uns segons, veureu la velocitat de descàrrega, ping i velocitat de càrrega.
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me