Qu’est-ce que mijn IP-adres?


Wat is mijn IP-adres?

000.00.000.00 Je locatie: Je fournisseur Internet: img Een IP-adres est een unieke combinatie van nummers die aan je apparaat is toegewezen, waardoor het met andere apparaten op het internet kan communiceren.


Privacyhulpmiddelen van PureVPN:

 • WebRTC-lektest
 • DNS-lektest
 • IPv6-lektest
 • Wat is mijn IP-adres

Ga naar:

 • Wat is een IP-adres?
 • IPv4- en IPv6-adressen
 • Adresses IP privées en openbare
 • Openbare IP-addressen kunnen veel over je onthullen!
 • Zo wijzig je je IP-adres en locatie avec VPN
 • Krijg een privé-IP-adres rencontré PureVPN

Adresse IP uitgelegd! (vidéo):

Wat is een IP-adres?

Een Internet Protocol-adres, beter bekend als een IP-adres, est een unieke identificatie die aan elk apparaat de een computer wordt toegewezen. IP-addressen zijn verder onderverdeeld dans deux versions. Étiquettes IPv4 bestaat alleen uit numerieke, bijvoorbeeld 204.68.45.80. IPv6 daarentegen bestaat uit een combinatie van zowel numerieke als hexadecimale waarden, bijvoorbeeld 2001: db8: 85a3 :: 8a2e: 370: 7334.

Afgezien daarvan worden er twee verschillende soorten IP-addressen aan u toegewezen wanneer je verbonden bent met een netwerk: een openbaar IP-adres en een privé-IP-adres. Het openbare IP-adres est waarmee je verbinding maakt met het internet en Browset.

IPv4- en IPv6-adressen

Er is een reden waarom het internet twee verschillende versies van een IP-adres heeft: IPv4 et IPv6.

IPv4

Het is de oudste en meest gebruikte versie.
Het heeft een grootte van 32 bits.
Het heeft een adresruimte van 4.294.967.296 (232) combinées unieke.
Het bestaat uit cijfers, van 0 t / m 255.
Het aantal est beperkt en zal dus binnenkort uitgeput raken.
Het wordt geschreven als 204.68.45.80

IPv6

Het is bijna drie decennia na zijn voorganger ontstaan.
Het heeft een grootte van 128 bits.
Het heeft een enorme adresruimte van 340 sextiljoen unieke combinaties.
Het bestaat uit cijfers en hexadecimalen.
Het zou miljarden en miljarden jaren duren voordat een IPv6-pool opgebruikt is.
Het wordt geschreven als 2001: db8: 85a3 :: 8a2e: 370: 7334

Adresses IP privées en openbare

imge

Adresse IP privée

Privé-IP-adressen worden door privénetwerken gebruikt om gegevens te identificeren en delen tussen apparaten (imprimantes zoals, tablettes, enz.) Die zich op hetzelfde netwerk bevinden. Elke computer of elk ander apparaat op een netwerk heeft een uniek privé-IP-adres dat door of router wordt toegewezen via het DHCP-protocol. Niets buiten het lokale netwerk kan deze apparaten identificeren of er verbinding mee maken.

Publieke IP-addressen

Openbare IP-addressen worden toegewezen door je internetprovider. Het is het IP-adres waarmee je verbinding maakt met het internet en op het web surft. Elk apparaat op een lokaal netwerk deelt hetzelfde openbare IP-adres om verbinding te maken met het internet, omdat de router zelf hetzelfde IP-adres deelt.

Openbare IP-addressen kunnen veel over je onthullen!

Les données sont de nieuwe grondstof (handel). Dit is hoe je openbare IP-adres bijdraagt ​​aan deze groeiende handel:

Locatie

Van je land en provincie tot je code postal en straat, je openbare IP-adres onthult alles over je locatie. Het brengt uiteindelijk je vie privée à gevaar, omdat het de informatie is die cybercriminelen eenvoudig toegang geeft tot je apparaat.

Internetactiviteiten

De zoekopdrachten die je op internet uitvoert, de sites Web die je bezoekt en de webgeschiedenis die wordt opgeslagen dans je browser, alles wordt opgeslagen en bijgehouden. Sommige regeringen eisen zelfs van providers dat ze de gegevens registreren.

Koopgedrag

Het is niet alleen je demografie, maar adverteerders volgen je koopgedrag, interesses en persoonlijke voorkeuren. Het brengt niet alleen je privacy à gevaar, maar stelt ook derden in staat om je persoonlijke mening en interesses te beïnvloeden.

Zo wijzig je je IP-adres en locatie avec VPN

Het is eenvoudig om je IP-adres en daardoor je virtuele locatie te spoofen. Wat je simpelweg nodig hebt, est een virtueel particulier netwerk (VPN). Een VPN vervangt niet alleen je werkelijke IP-adres porte een anoniem IP-adres. Het routeert ook je internetverkeer via een VPN-server die het verkeer (gegevens) versleutelt en verbergt wat je online doet. Ga als volgt te werk:

étape 1 Démarrer de VPN étape 2 Maak verbinding rencontré een server étape 3 Geniet van privé Browsen

Krijg een privé-IP-adres rencontré PureVPN

PureVPN biedt gebruikers een online ervaring als geen ander. Met gereserveerde privé-IP-addressen kunnen gebruikers verbinding maken met elke PureVPN-server en instant connectiviteit krijgen omdat de IP-addressen alleen voor PureVPN-gebruikers zijn gereserveerd.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map