Jak trvale smazat účet Twitter


Jak trvale smazat účet Twitter

I když mnozí volí Twitter přes jiné sociální sítě, mnozí to nepovažují za přátelské k soukromí.

Na Twitteru jsou vaše příspěvky dostupné prakticky všem. Kdokoli může vyhledávat a zobrazovat vaše příspěvky i bez přihlášení do svých účtů Twitter.

Twitter je navíc jednou z nejméně uživatelsky přívětivých sociálních sítí. Můžete odesílat pouze tweety s nejvýše 280 znaky. Kromě toho neexistuje způsob, jak zabránit tomu, aby se tisíce tweetů dostaly do cesty, když procházíte zpravodajský kanál na Twitteru.

Není žádným překvapením, že někteří uživatelé jsou ohromeni pouhým objemem obsahu, který jim každý den zasílá. Pokud máte zájem o zvýšení vašeho soukromí na internetu a chcete mít jistotu klidu trvalým rozloučením s Twitterem, tato příručka je pro vás.

Po smazání účtu Twitter neexistuje způsob, jak jej získat. Takže, zamyslete se dvakrát, než budete pokračovat.

img

Skočit do…

Jak trvale deaktivovat účet Twitter

Krok 1: Navštivte https://www.twitter.com/ a přihlaste se pomocí svého uživatelského jména a hesla.

img

Krok 2: V pravém horním rohu prohlížeče klikněte na svou profilovou fotku a poté přejděte na Nastavení

img

Krok 3: Po přejetí do dolní části stránky klikněte na „Deaktivovat můj účet“.

img

Krok 4: Přečtěte si všechny informace na této stránce a klikněte na „Deaktivovat“.

img

Krok 5: Chcete-li smazání potvrdit, zadejte své heslo Twitter a klikněte na „Deaktivovat účet“.

img

Hotovo! Nyní jste svůj účet Twitter navždy smazali!

Jak deaktivovat účet Twitter v systému Android

Bez ohledu na to, které zařízení Android používáte, zůstanou kroky k deaktivaci účtu Twitter stejné. Postup deaktivace:

  1. Klikněte na ikonu ikona profilu nebo menu
  2. Jít do Nastavení a soukromí
  3. Klikněte na Účet
  4. Nyní klikněte Deaktivujte svůj účet
  5. Klikněte na Deaktivovat
  6. Zadejte vaše Heslo
  7. Klikněte na Ano pokračovat s deaktivací

Jak deaktivovat účet Twitter na iOS

Pokud si přejete deaktivovat účet Twitter na iPadu nebo iPhonu, postupujte takto:

  1. Klepněte na Ikona profilu a jít do Nastavení a soukromí
  2. Klepněte na Deaktivujte svůj účet
  3. Zadejte vaše Heslo a klepněte na Deaktivovat

Twitter je deaktivován! Tím se však můj účet trvale smaže?

Ne. Jednoduchá deaktivace váš účet trvale neodstraní – alespoň po dobu 30 dnů.

Pokud tedy změníte názor před 30 dny, můžete si svůj účet Twitter vždy zachránit před trvalým smazáním.

Je Twitter bezpečné používat?

Twitter je zřejmě bezpečný pro použití. Sociální síť však ohrožuje vaše soukromí a zabezpečení, díky čemuž jste zranitelní vůči vnějším hrozbám hackerů a kybernetických zločinců. Například hacker se o vás může dozvědět mnohem více tím, že si na Twitteru zkontroluje vaše tweety. Tyto informace mohou použít k tomu, aby vám ublížily a pronikly do vašich účtů nebo zařízení.

Cyberstalkers také používá tyto informace ke sledování vašich každodenních aktivit a shromažďování dostatečného množství informací, aby vás mohli vydírat nebo vám ublížit jakýmkoli způsobem.

Více o Twitteru a jeho zásadách ochrany osobních údajů si můžete přečíst zde.

Jak stáhnout svůj archiv Twitteru?

Smazání účtu Twitter znamená ztrátu všech cenných cenných zpráv, informací a vzpomínek, které jste zveřejňovali na Twitteru. Dobrou zprávou je, že si před smazáním účtu snadno stáhnete archiv Twitteru. Postupujte takto:

  • Navštivte https://www.twitter.com a přihlaste se pomocí svého uživatelského jména a hesla. img
  • V pravém horním rohu okna prohlížeče klikněte na svou profilovou fotku a poté přejděte na Nastavení.
    img
  • Po posunutí stránky dolů klikněte na „Požádat o archiv“. img
  • Twitter vás poté upozorní, že obdržel vaši žádost, a pošle vám e-mail s informacemi o tom, kdy je váš archiv připraven ke stažení. img
  • Kliknutím na odkaz v tomto e-mailu si stáhněte archiv svého Twitteru. img

Sbírá moje soukromé informace na Twitteru?

Twitter není vůbec přátelský k soukromí a je známý tím, že shromažďuje spoustu informací o vás. Tyto informace zahrnují:

  • Vaše základní informace o účtu: vaše jméno, uživatelské jméno, heslo, e-mailovou adresu a telefonní číslo.
  • Vaše kontaktní údaje: Pokud nahrajete nebo synchronizujete svůj telefonní seznam s Twitterem, uchová si na svých serverech kopii vašich kontaktů. Pokud týmu týmu Twitter odešlete e-mail, může si jej obsah i veškeré kontaktní informace uchovat pro budoucí použití..
  • Vaše pozice: Pokud máte z telefonu zvyk tweeting, Twitter má také přístup k informacím o vaší poloze.
  • Vaše platební údaje: pokud z nějakého důvodu sdílíte s Twitterem své platební údaje (číslo kreditní karty, fakturační adresu atd.), budou tyto informace uloženy na Twitteru. Máte však možnost je kdykoli odstranit.
  • Odkazy a soubory cookie: nedávný vývoj odhalil, že Twitter dychtivě sleduje, jak interagujete s odkazy na jejich služby, a mohou pomocí souborů cookie zjistit své preference. Twitter může také sledovat zařízení, OS a webový prohlížeč, který používáte pro přístup k jejich službám.

Jakmile jsou vaše informace shromážděny, Twitter je může použít pro reklamu. Sociální síť nedávno odhalila, že vaše informace budou použity pro reklamní účely. To znamená, že vaše informace shromážděné na Twitteru budou použity k zobrazení cílených reklam.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me